Ajuntament | Política | Referèndum 1-O

PDeCat, Junts i la CUP aturen l’activitat institucional a Tiana fins l’1-O

Els regidors i regidores dels tres grups esmentats: PDeCat-DC, Junts i la CUP. / Alexia Guilera

Protesten, així, pel "setge de l'Estat espanyol intentant impedir el referèndum" i també, perquè "no s'hagi respectat el mandat del ple municipal que insta l'alcaldessa a cedir els locals del poble per celebrar el referèndum"

Alèxia  Guilera | 25/09/2017 a les 18:21 0
 

Tres dels quatre grups municipals sobiranistes de l’Ajuntament, el PDeCat-DC, Junts per Tiana i la CUP, aturen la seva activitat institucional ordinària des d’aquest dimarts mateix i fins l’1-O. Ho fan per protestar, d’una banda, pel “setge de l’Estat espanyol intentant impedir el referèndum” i, d’altra banda, en protesta pel fet “que no s’hagi respectat el mandat del ple municipal que insta l’alcaldessa a cedir els locals del poble per celebrar el referèndum”. Així ho han anunciat tots tres grups, a través d’un comunicat fet públic aquesta tarda.

Una de les principals conseqüències directes, avui mateix, d’aquesta decisió és que cap dels tres grups assistirà, aquest dimarts a la tarda, a les comissions informatives municipals, que són les reunions que es fan enre equip de govern i oposició la setmana abans del ple municipal. En elles s’informa de la majoria dels temes que es tractaran al ple.

Totes tres grups tampoc veuen clar,  “assistir a unes comissions informatives de les quals president i presidenta afirmen a la Premsa que ja són a l’oposició, i el seu partit dóna per trencat el pacte”-afirmen en al.lusió al grup municipal d’ERC- “però que continuen actuant com a equip de govern i president les comissions”.

PDeCat, Junts i la CUP afegeixen que estan destinant tot el seu temps a organitzar el referèndum a Tiana, “ja que és el nostre deure” treballar per assolir els objectius a què es van comprometre amb el poble a les darreres Municipals.

En aquest sentit, posen en valor “el caràcter festiu i cívic de l’empaperada de diumenge passat” a Tiana: “el civisme, el respecte i el bon ambient estan marcant les legítimes mobilitzacions d’aquests dies, al contrari del que l’alcaldessa”, diuen, ” ha volgut fer creure a la Premsa”.

 

Alèxia  Guilera