Mobilitat

Pedalada acompanyada de contes

/ Berta Martinez

Aquest diumenge 2 d'octubre es celebrarà aquesta activitat emmarcada dins de la Setmana Europea de la Mobilitat. La sortida es farà a dos quarts d’onze del matí des del Parc Joan Armengol i Moliner i es podrà fer en bicicleta, patins, patinets o qualsevol vehicle sostenible. A la vegada, la pedalada comptarà amb diferents parades on s’explicaran contes.

Marta  López | 29/09/2022 a les 17:34 0
 

El centre de Tiana acollirà el matí de diumenge 2 d’octubre l’activitat “Pedalada + Contes”, emmarcada dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, que tindrà com a objectiu descobrir diferents espais de la vila a través d’una pedalada en bicicleta, patins, patinets o qualsevol vehicle sostenible. A la vegada, la pedalada comptarà amb diferents parades on s’explicaran contes.

La sortida es farà a dos quarts d’onze del matí des del Parc Joan Armengol i Moliner i hi haurà talls puntuals de trànsit a les zones per on passarà la pedalada: camí Alt d’Alella, avinguda Joan Garí, Riera de Tiana, camí de Can Basora i vial de Can Tramuntana.

La Setmana Europea de la Mobilitat s’ha celebrat aquest mes de setembre sota el lema “Combina i mou-te!”, que posa l’accent en la intermodalitat, i es fa amb la finalitat de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Paral·lelament, des del passat 26 de setembre fins al dia 30, també s’ha celebrat la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de sensibilització que busca conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

En aquest context, el regidor de Transició Energètica, Albert Sales, ha anunciat que s’estan substituint els focus del camp de futbol municipal per tecnologia LED d’última generació. Segons explica el mateix regidor, aquest canvi permetrà un estalvi energètic del 35% i adaptar la il·luminació a diferents situacions i activitats.

Marta López
Marta  López