Ajuntament | Medi Ambient

El ple es compromet a millorar les rieres i a buscar recursos per mantenir-les netes

Xavier Doñate, regidor de Medi Ambient, a l'esquerra, i el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, en ple debat de la moció de les rieres, aquest dimarts / Alexia Guilera

El d'aquest dimarts ha estat un ple amb força punts aprovats per unanimitat de tots els grups. Un dels exemples destacats d'això ha estat l'aprovació de la moció de Junts per Tiana que demanava la millora i manteniment de les rieres de Tiana. Això sí, el debat ha estat intens.

Alèxia  Guilera | 07/03/2018 a les 10:55 0
 

Hi han estat tots d’acord: les rieres de Tiana són un bé natural que cal recuperar i mantenir. El d’aquest dimarts ha estat un ple amb força punts aprovats per unanimitat de tots els grups. Un dels exemples destacats ha estat l’aprovació per unanimitat de la moció de Junts per Tiana que demanava la millora i manteniment de les rieres de Tiana. Això sí, el debat ha estat intens.

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, ha qualificat aquests espais naturals a Tiana d’ “habitació dels mals endreços del poble”.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, ha dit que estan d’acord amb la moció. Ha subratllat, però, que es l’ACA (l’Agència Catalana de l’Aigua) a qui correspon fer el manteniment de les rieres del poble. Amb la crisi, ha assenyalat, l’ACA ha disminuit molt els recursos destinats a aquesta tasca. El regidor també ha promès això:

 

Doñate ha explicat també que Medi Ambient ha demanat 3 subvencions per millorar la riera d’en Font i els torrents dels Grills i de Can Gil. Ha explicat que a Tiana hi ha entre 7 i 8 rieres o torrents per netejar, una feina “molt costosa” per l’Ajuntament, ha assenyalat.

Salvatierra ha lamentat “la resignació” de l’Ajuntament respecte a aquest tema.

 

Junts ha explicat, a més, que hi ha un problema afegit: els senglars, que baixen fins a tocar de Can Gaietà perquè a la riera d’en Font hi ha restes de menjar llençats. Per tot plegat, Salvatierra ha insistit: l’Ajuntament té un marge d’acció que hauria d’executar per netejar-les.

La portaveu del PDeCAT-DC, Olga Rué, ha recordat que la col.laboració de Montgat és essencial per mantenir tot el tram de les rieres net:

 

El portaveu del PP, Diego Parra, ha recordat que a moltes rieres s’hi llença runa d’obres. També ha assenyalat altres problemes que s’hi generen:

 

Roicard Fabra, regidor d’ERC, creu que cal que tots els grups funcionina una a l’hora de reclamar a l’ACA la millora de les rieres de Tiana:

 

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha volgut remarcar que els recursos de l’Ajuntament, també en aquest tema, “són finits” i que, per tant, els cal prioritzar actuacions:

 

Pujol també ha retret a Junts que no els donés el vistiplau per crear un carril-bici a la Riera de Tiana, fet que hagués dignificat el tram d’aquell espai a partir de Santiago Rossinyol. Junts els ha respost que, de tota manera, aquell projecte tampoc s’ha tirat endavant, tot i estar contemplat al pressupost municipal del 2017.

Àlex Rosa, portaveu del CUP, finalment, ha explicat que darrera la regeneració natural de les rires, per a ells hi ha un model de poble:

 

A Tiana, hi ha dues rieres que fan de llindar del poble: la Riera de Tiana, que històricament ha sigut una via natural d’accés al poble des de Montgat, i la Riera d’en Font, que uneix el nucli antic amb les noves urbanitzacions.

Alèxia  Guilera