Medi Ambient

“Prou plàstics”, la campanya de Medi Ambient per la setmana europea de la prevenció de residus

La bossa que es repartirà pels diferents comerços de Tiana. / martalopez

La més important serà la iniciativa que involucrarà als comerços de Tiana que vulguin afegir-se i que consistirà en repartir bosses reutilitzables per pesar fruita i verdura.

Marta  López | 19/11/2018 a les 12:12 0
 

Des del 17 i fins al 25 de novembre es celebra la setmana europea de la prevenció de residus i des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tiana s’han iniciat dues campanyes emmarcades dins d’aquesta iniciativa amb el lema “Prou plàstics”. Ho explica el regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate:

 

La més important serà la campanya que involucrarà als comerços de Tiana que vulguin afegir-se i que consistirà en repartir bosses reutilitzables per pesar fruita i verdura. El tianenc o tianenca que faci servir aquestes bosses entrarà dins d’un sistema de bonificacions i premis:

 

A nivell de l’Ajuntament de Tiana, també es farà una campanya per reduir els envasos de plàstics entre els treballadors municipals, mitjançant el repartiment de cantimplores de vidre:

 

A més a més, per aquest cap de setmana també han preparat un parell d’activitats. La primera serà el dissabte 24, amb un taller per aprendre a fer compostatge que tindrà lloc a Can Baratau a dos quarts d’onze del matí.

La segona serà el diumenge 25, amb la ja habitual fira de segona mà, que oferirà la possibilitat d’intercanviar o vendre objectes usats que es trobin en bon estat però als quals ja no se’ls hi dóna us. Tindrà lloc al parc de l’antic camp de futbol de dos quarts d’onze del matí a dues del migdia. El regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, anima a tothom a participar-hi:

 

Aquestes activitats estan estretament relacionades amb les polítiques de prevenció de residus que es duen a terme des de la mateixa regidoria de Medi Ambient:

 

L’any 2015, l’Ajuntament de Tiana va rebre el premi European Week for Waste Reduction Awards per la campanya “A Tiana reduïm els residus”, un conjunt d’accions orientades a promoure la desmaterialització i prevenció de residus en diferents sectors i públics en el marc del Pla Local de Prevenció.

Marta López
Marta  López