Menjar i beure | Tast Tiana

Què cuines, pel Tast? La cuina tradicional catalana i de temporada de l’Avi Mingo

En Jaume Parodi i la Paquita Del Olmo. / martalopez

El restaurant familiar prepararà dos plats: empedrat de bacallà amb mongetes del ganxet i peus de porc amb patata brava i xampinyons.

Marta  López | 31/05/2018 a les 15:37 0
 

Què cuines, pel Tast? La Local-Ràdio Tiana comença una secció d’entrevistes amb els 7 restaurants del poble que participaran a la desena edició del Tast Tiana, que es farà del 8 al 10 de juny. 

En ple centre de Tiana, al carrer Lola Anglada, l’Avi Mingo és un clàssic del poble. Aquest restaurant familiar, regentat pel Jaume Parodi, la seva dona i xef de cuina, la Paquita Del Olmo i les seves dues filles, la Sandra i la Cristina, sempre escull pel Tast Tiana plats de la seva carta, plena de cuina tradicional catalana i de temporada. Aquest any, l’elecció ha recaigut en l’empedrat de bacallà amb mongetes del ganxet i els peus de porc amb patata brava i xampinyons. El Jaume Parodi explica que intenten variar l’oferta cada any:

 

La carta, però, és limitada, explica en Jaume, per això al llarg d’aquests 10 anys del Tast han repetit algun plat. Els peus de porc, per exemple, ja els van fer al 2010. Tot i així, el pare de familia diu que per a ells el Tast sempre ha sigut una bona manera de promocionar-se i donar-se a conèixer:

 

El restaurant Avi Mingo ha participat al Tast des dels seus inicis. El Jaume Parodi recorda quan es feia a la Catequística, com es va quedar petita i ho van haver de traslladar a la plaça de la Vila. Ara, creu que la festa s’ha consolidat i s’ha fet un lloc i un nom propi com a festa gastronòmica de referència. Li sembla molt bona idea que els tiquets, aquest any, es venguin en dos punts diferents per evitar aglomeracions.

Abans del Tast, el Jaume explica que tenen previst portar el plat de peus de porc a la sessió de cinema que es farà aquest divendres a Can Riera, a mode de preàmbul del que vindrà els propers 8, 9 i 10 de juny.

Marta López
Marta  López