Dona

Reivindicacions i homenatges en l’acte central del Dia de la Dona Treballadora a Tiana

La Companyia Kimani durant l'espectacle / martifrancas

La performance del Teatre jove de Tiana, l'exposició Fets donats de Maï T Segura i la companyia Companyia Kimani han acompanayat els manifestos de Núria Blasco i Ester Guardiola

Martí  Francàs | 08/03/2019 a les 21:43 0
 

Si hi ha una data reivindicativa al calendari és el 8 de març. Existeix un consens molt ampli en la societat actual sobre la importància d’aquest dia. El 8 de març és un moment per donar un altaveu a les reivindicacions feministes  i les integrants del Teatre Jove de Tiana han fet una performance basada en frases masclistes que han sentit al llarg de la seva vida. O l’espectacle de la Companyia Kimani, que tenia, també una gran voluntat reivindicativa. Però aquest any també s’ha volgut retre homenatge als ideals que han portat a celebrar aquest dia i a que a dia d’avui es puguin fer totes aquestes reivindicacions.

 

Maï T Segura i Harald Uccello presenten l’exposició

Per fer aquest homenatge s’ha encarregat a Maï T Segura que prepari una exposició explicant el pensament i la història de dones com Judit Butler o Mery Wolstonecraft acompanyades de retrats fets per Harald Uccello. Aquests retrats formen part del projecte Fets Donats, composat per més de 140 retrats com els 9 que estaven exposats aquest vespre a Can Riera. Sentim a Maï T Segura

 

Però qui ha iniciat l’acte ha estat la regidora de Cultura, Esports, Cooperació i Solidaritat Núria Blasco reivindicant la feina que es fa des del consistori en materia de gènere i protecció de les dones.

 

Núria Blasco fa el discurs inicial de l’acte

L’acte central a Tiana del Dia de la Dona Treballadora ha suposat una barreja d’homenatges i reivindicacions a parts iguals en una data que des de ja fa uns anys té una rellevància social i  política prominent.

 

 

 

 

 

Martí  Francàs