Joventut

“Reptes”, l’exposició sobre mobilitat internacional dirigida als joves

/ martalopez

Paral·lelament, està en marxa una altra iniciativa dirigida als joves de 12 a 18 anys. Es tracta de la vuitena edició del concurs “Tu, com ho veus?” per a la promoció d’unes relacions en igualtat.

Marta  López | 05/12/2019 a les 17:53 0
 

La regidoria de Joventut ha organitzat l’exposició “Reptes” a Can Baratau, que tracta sobre el servei juvenil de mobilitat internacional. La mostra informativa, que es podrà visitar fins al 20 de desembre, comptarà amb un taller temàtic el dijous 12 de desembre.

L’exposició reuneix les històries de vuit joves maresmencs que expliquen la seva experiència durant una estada a l’estranger, ja sigui com a turistes, treballadors, estudiants o voluntaris. A través de fotografies i records, expliquen els motius pels quals van marxar, com va ser el procés d’adaptació i, finalment, el retorn.

Per altra banda, el taller temàtic consistirà en una xerrada on s’explicaran les diferents oportunitats que tenen els joves en relació amb la mobilitat internacional i on podran conèixer les diferents opcions que tenen al seu abast. Entre altres coses, s’informarà de recursos per trobar feina, pràctiques, voluntariats o intercanvis per viure experiències com les que s’expliquen a l’exposició.

Per participar en el taller, que començarà a les set de la tarda, els interessats s’hauran d’inscriure, com a màxim fins al diumenge 8 de desembre, al correu pij.tiana@diba.cat o mitjançant el WhatsApp 607 92 66 22.

Concurs “Tu, com ho veus?”

Paral·lelament, està en marxa una altra iniciativa dirigida als joves de 12 a 18 anys. Es tracta de la vuitena edició del concurs “Tu, com ho veus?” per a la promoció d’unes relacions en igualtat. La iniciativa busca, a partir de la creació d’un vídeo, promoure la reflexió entre els joves de les desigualtats existents en les relacions de parella i/o d’oportunitats entre dones i homes.

Els únics requisits per a participar són tenir entre 12 i 18 anys, viure a Tiana o estudiar-hi (també val si s’estudia al Thalassa), elaborar un vídeo inèdit i de producció pròpia i que estigui format per, com a màxim, 4 participants.

Entre les temàtiques que poden tractar els vídeos, que hauran de tenir una durada d’entre 1 i 3 minuts, es troben les igualtats d’oportunitats entre ambdós sexes, evidenciar els estereotips per raó de gènere i prevenir o denunciar la violència masclista i el sexisme.

Els vídeos s’hauran d’enviar al correu igualtat.tiana@gmail.com com a màxim fins al 12 de desembre, adjuntant un document amb el nom i cognoms, edat, curs, adreça i telèfon.

El concurs constarà de tres categories segons l’edat i els premis seran xecs-regal bescanviables a l’FNAC. El lliurament de premis tindrà lloc el dia 20 de desembre a les onze del matí a la Sala Albéniz.

Marta López
Marta  López