Ajuntament | Política

Rué: “no veiem factible una moció de censura sense que el PDeCat en tingui l’Alcaldia”

La portaveu municipal del PDeCat inicia aquesta setmana una sèrie de reunions per materialitzar la moció de censura a Tiana / Alexia Guilera

Creu que ERC hagués pogut agafar el lideratge d'aquest possible canvi de govern municipal, tenint en compte que els republicans n'han format part fins fa ben poc. Per això, no veu una alternativa de govern a Tiana en què Esquerra no hi sigui.

Alèxia  Guilera | 14/11/2017 a les 18:33 0
 

“És el moment del PDeCat a Tiana” afirma amb rotunditat la portaveu del grup municipal del PDeCat-DC, Olga Rué. Per això, el seu grup no concep una moció de censura sense la pròpia Rué com a nova alcaldessa. Hi ha diverses raons, locals i nacionals, que fonamenten aquest posicionament, explica Rué:

 

Per tot plegat, Olga Rué i el seu grup són molt clars: no veuen factible una moció de censura com a resultat de la qual Isaac Salvatierra, portaveu de Junts per Tiana, fos el nou alcalde:

 

Crítica amb la posició pública d’ERC a Tiana

D’altra banda, Olga Rué no entén per què ERC no està formant part de l’equip gestor de la moció de censura (que conformen, a més del PDeCat, Junts i la CUP). És més: la portaveu del PDeCat-DC creu que ERC hagués pogut agafar el lideratge d’aquest possible canvi de govern municipal, tenint en compte que els republicans n’han format part fins fa ben poc. Per això, assegura, no veu una alternativa de govern a Tiana en què Esquerra no hi sigui. El contrari, per a ella, “és un entrebanc”:

 

Olga Rué afegeix que, en el context actual, és imprescindible que el nou govern municipal sigui clarament independentista i, a Tiana, sumant regidors i regidores d’aquesta ideologia, aquesta majoria existeix. Sempre i quan, puntualitza, ERC entri a formar-ne part activament “en comptes de quedar-se’n al marge”:

 

I si, finalment, no hi ha moció de censura? Olga Rué no ho descarta:

 

La portaveu del PDeCat-DC admet obertament que no li agrada la recent aliança feta entre Junts i la CUP a Tiana. També creu que ella està perfectament capacitada per exercir d’alcaldessa, “malgrat que tinc una feina que, efectivament, és absorbent”. Tanmateix, afirma, no és qüestió d’estar hores i hores a l’Ajuntament sinó de ser una gestora “eficaç”.

Aquesta ha estat la quarta i darrera entrevista d’una ronda amb els 4 partits que estan propiciant una moció de censura a Tiana contra l’alcaldessa, Ester Pujol.

Alèxia  Guilera