Salut

Salut fa una crida a la prudència per l’increment de casos de Covid-19

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR. Foto del 24 de setembre del 2020. Foto: Marina López / ACN / martalopez

A Tiana, el risc de rebrot és molt alt. Al llarg dels últims 7 dies s’han diagnosticat 10 casos de Covid-19 amb PCR i la taxa reproductiva efectiva, és a dir, la quantitat de persones de mitjana que cada persona infectada pot contagiar, es situa als 2.44 punts.

Marta  López | 13/10/2020 a les 13:07 0
 

Salut ha alertat de l’increment de casos per Covid-19 a Catalunya. El Departament informa que s’ha passat de tenir una mitjana de 7.000 casos setmanals a prop de 10.000, ha augmentat el risc de rebrot i de contagi i han augmentat notablement tant les consultes a urgències com el nombre de nous ingressos.

Aquest increment de casos ha provocat que el Departament de Salut recomani reduir la interacció social i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, per exemple, facilitant tot el possible el teletreball.

A Tiana, el risc de rebrot és molt alt. Al llarg dels últims 7 dies s’han diagnosticat 10 casos de Covid-19 amb PCR i la taxa reproductiva efectiva, és a dir, la quantitat de persones de mitjana que cada persona infectada pot contagiar, es situa als 2,44.

Des de l’inici de la pandèmia, a Tiana s’han produït 1561 casos de Covid-19. El Consell Comarcal del Maresme ha recollit, a data de dijous 8 d’octubre, l’impacte de la Covid-19 a la comarca de manera detallada, tant en l’àmbit sanitari com en l’econòmic. Les dades s’actualitzen cada divendres:

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat aquest dimarts en declaracions a Rac 1 que la intenció del Govern és que les noves restriccions entrin en vigor aquest divendres. Ramentol ha indicat que afectaran la mobilitat i sectors com el de la restauració, tot i que no ha entrat en més detalls.

Marta López
Marta  López