Entitats | Gent gran

Salvador Espriu serà el protagonista de la xerrada de l’Aula d’Extensió Universitària

L'anterior xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària sobre l'Al-Andalus com a pont entre la ciència àrab i europea. / martalopez

El dijous 22 a dos quarts de set de la tarda, la Sala Albéniz acollirà la segona conferència de l'any aquí a Tiana de l'Aula d'Extensió Universitària Timó. En Pep Quintana, escriptor, periodista i divulgador de l'obra de Salvador Espriu, vindrà a parlar sobre aquest autor maresmenc tan conegut a la literatura catalana.

Marta  López | 21/02/2018 a les 19:23 0
 

Després de la xerrada sobre l’Al-Andalus com a pont entre la ciència àrab i l’europea, l’Aula d’Extensió Universitària Timó porta a la Sala Albéniz la segona conferència de l’any aquí a Tiana. Aquest cop, passen de la ciència a les lletres per convidar a en Pep Quintana, escriptor, periodista i divulgador de l’obra de Salvador Espriu. Ell, com Espriu, també és d’Arenys i s’encarregarà de parlar sobre aquest autor maresmenc tan conegut en la literatura catalana aquest dijous 22 a dos quarts de set de la tarda.

La Isabel Montseny, una de les organitzadores de la xerrada, defineix a en Pep Quintana com a un home polivalent. Una de les seves característiques principals és que organitza un tur per Arenys de Mar a estudiats i a tothom qui conegui Espriu i vulgui conèixer la ciutat que inspira tants dels seus poemes:

 

També ha fet programes de televisió sobre temes culturals, va treballar a Ràdio Andorra i ha actuat en totes les pel·lícules que s’han fet sobre l’obra d’Espriu. La Isabel el va conèixer quan ella era professora a Arenys: el Pep tenia una llibreria al poble maresmenc que organitzava xerrades per a estudiants. Allà va descobrir que, a més a més, també és un gran coneixedor del Marroc:

 

La Isabel explica que, amb les diferents xerrades que organitzen des de l’Aula d’Extensió Universitària, volen que no només hi hagi una gran varietat de temes sinó també busquen que el nivell dels conferenciants siguin diferents:

 

Com a complement a la conferència sobre Salvador Espriu, Can Baratau tindrà durant tota aquesta setmana una exposició sobre l’escriptor d’Arenys, amb diverses obres de l’autor exposades al costat del taulell del pis de dalt. La propera xerrada aquí a Tiana serà el 22 de març a càrrec d’en Jordi Camins, especialista en l’observació de les glaceres, que parlarà sobre l’Antàrtida.

Marta López
Marta  López