Ajuntament | Política

Salvatierra: “per edat i per generació ens toca liderar la moció de censura”

El portaveu de Junts, en una intervenció al darrer ple municipal / Alexia Guilera

Isaac Salvatierra -actual cap de Premsa d'ERC nacional- està convençut que té la capacitat, pel que fa a dedicació, de ser alcalde de Tiana.

Alèxia  Guilera | 13/11/2017 a les 16:50 0
 

Una moció de censura a l’alcaldessa, Ester Pujol, té sentit si ha de servir per fer un canvi radical en les formes actuals de governar l’Ajuntament fins ara, afirma el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra. Una de les necessitats “urgents” en aquest sentit és fer un canvi generacional protaginitzada per aquells que materialitzin la moció i, després, facin el nou govern municipal. Per això, Salvatierra creu que és Junts qui ha de liderar tot aquest procés:

 

Per tant, no és només substituir l’actual alcaldessa per una altra persona: el portaveu de Junts parla d’una moció de censura que porti a una “regeneració democràtica i un canvi en les formes de governar conegudes fins ara” a l’Ajuntament:

 

Isaac Salvatierra -actual cap de Premsa d’ERC nacional- està convençut que té la capacitat, pel que fa a dedicació, de ser alcalde de Tiana:

 

Setmana clau per la moció de censura

Aquest dilluns comença una setmana clau per fer realitat -o no- la moció de censura contra l’alcaldessa, Ester Pujol. Entre avui i divendres es concentraran les reunions per arribar a un acord definitiu sobre el tema. Són reunions que realitzen, d’una banda, els grups municipals de Junts per Tiana i la CUP en un sol bloc i, d’una altra, el grup del PDeCat-DC. ERC, tal com va anunciar la setmana passada, es mantindrà al marge de les negociacions i del nou equip de govern, cas que en cristal.litzi un, tot i que donarà suport al nou alcalde o alcaldessa proposat al ple extraordinari corresponent.

Per al portaveu de Junts “el que és important és el que hi anem a fer”, en cas que hi hagi nou govern. I és que la situació actual a Tiana, assegura, no es resol negociant qui serà alcalde sinó amb un nou programa polític convincent sobre la taula:

 

El canvi a l’Ajuntament que hauria de propiciar la moció de censura, afirma Salvatierra, va lligat indefectiblement a una revolució tecnològica i, també, a un relleu generacional i “no és només de dretes i esquerres”, diu. Per això, assegura que aquesta setmana l’esforç es concentrarà en posar-se d’acord “gent molt diferent”, en una mena de front democràtic:

 

Junts per Tiana, assenyala Salvatierra, és conscient que queda 1 any i mig fins les properes Municipals, per això tenen clar que continuaran “amb la inèrcia que deixa aquest govern municipal”, per exemple en execució d’obra pública.  Però també tenen a l’horitzó d’aquests 18 mesos projectes dos objectius: fer un “miniprocés constituent” per iniciar la regeneració del funcionament municipal i iniciar formes de governar “horitzontals i deliberiatives”.

Aquesta és al tercera entrevista d’una ronda amb els 4 partits que estan propiciant una moció de censura a Tiana contra l’alcaldessa, Ester Pujol.

Alèxia  Guilera