Cultura | Km. 0

Sant Jordi confinat: les roses

Les plantes amb les roses que l'Ajuntament ha repartit als veïns i veïnes. Font: Ajuntament de Tiana. / martalopez

Roses a domicili, virtuals i dibuixades: iniciatives per celebrar aquesta diada malgrat la situació actual.

Marta  López | 23/04/2020 a les 14:23 0
 

Sant Jordi ha arribat amb l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus encara actiu. Aquest 23 d’abril l’haurem de viure confinats, però des de Tiana s’han tirat endavant iniciatives per celebrar aquesta diada malgrat la situació actual. En aquesta segona part parlem de l’altra protagonista de la jornada: la rosa.

Una camioneta, música i un altaveu on s’anunciava que es repartiria una planta per cada casa de Tiana. És el que s’han trobat aquest matí de Sant Jordi molts tianencs i tianenques. Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Tiana, ha fet arribar una planta amb una rosa als domicilis del poble:

L’Ajuntament també ha animat a decorar les finestres i balcons amb roses, dracs i llibres, una iniciativa que volen recopilar a les xarxes socials sota l’etiqueta #SantJordiATiana.


Roses a domicili

Des de Verd és bo també han viscut un Sant Jordi diferent. En el seu cas també s’han adaptat al confinament i han llançat una iniciativa per portar la rosa a casa. Els encàrrecs s’havien de fer abans del 21 d’abril i van aconseguir vendre totes les existències que tenien.

Roses virtuals i solidàries

Des d’Abam i Apropa’t, les protectores d’animals de Montgat i Tiana, també han volgut celebrar el Sant Jordi però des d’un vessant solidari. L’associació està present a la plataforma Teaming, una eina que permet recaptar fons per a causes socials a través de microdonacions d’un euro al mes.

És per això que avui han anunciat que les persones que s’apuntin aquest dijous 23 d’abril a aquesta plataforma i els ajudi, rebran una rosa virtual per poder-la enviar a qui vulguin.

Marta López
Marta  López