Ajuntament | Partits | Política

“Serem durs com a oposició” diuen els regidors d’ERC

Marta Guàrdia i Ricard Fabra han triat l'entrada al despatx de l'oposició per fer-se la fotografia d'aquesta entrevista / Alexia Guilera

No es plantegen no seguir com a regidors: "acabarem la legislatura: sortim de govern però no pleguem com a regidors", remarca Fabra. També asseguren que ara no es veuen formant part d'una moció de censura contra Ester Pujol. Almenys ara mateix, "perquè en aquest moment el nostre horitzó és l'1 d'octubre".

Alèxia  Guilera | 21/09/2017 a les 16:34 0
 

Tot i que fins el 26 d’aquest mes no serà oficial -un cop l’assemblea local del partit ho ratifiqui- el grup municipal d’ERC ja no forma part de l’equip de govern municipal. Ho afirmen els seus integrants, Marta Guàrdia i Ricard Fabra, en una entrevista a La Local en què han fet balanç d’aquests 16 mesos i expliquen com veuen els mesos -intensos- que vénen. “Tant l’executiva del nostre partit com nosaltres, els dos regidors, estem d’acord en trencar el pacte de govern” asseguren, per afegir que “serem durs com a oposició”.

Ricard Fabra no està d’acord amb molts dels grups de l’opsició en el sentit que el trancament del pacte de govern no ha estat comunicat de forma clara i contundent. Tots dos han negat, també,  que la forma en què la secció local d’ERC va comunicar que donaven per trencat el pacte de govern els agafés a contrapeu:

 

Feia mesos que l’alcaldessa, Ester Pujol, havia anat deixant clara la seva posició respecte el referèndum i, per tant, feia mesos que no s’estava complint el punt principal del pacte de govern subscrit per ambdós partits. Malgrat això, per què ERC va trigar tant en marxar de l’equip de govern?

 

Ricard Fabra i Marta Guàrdia són clarament partidaris, asseguren, de “fer les coses ben fetes”. Això, expliquen, vol dir que no es volen precipitar a l’hora de lliurar les seves regidories (Hisenda, Recursos humans, Comunicació, Transició Nacional i l’Àrea de Benestar i Drets Socials) i que volen fer un traspàs ben fet a qui se’n faci càrrec.

DSC_0151

Creuen que han fet una bona feina a les seves respectives àrees. Ricard Fabra, ara per ara, se sent “decebut i alleujat alhora” assegura:

 

Marta Guàrdia, per la seva banda, reconeix que “tinc un caràcter molt for”. Tanmateix, afirma que “he crescut com a persona i com a política”. Lamenta, però, com se’ls ha tractat dins de l’Ajuntament, per part d’alguns grups municipals:

 

Asseguren que no es plantegen formar part d’una mociò de censura. Almenys ara mateix, diuen,”perquè en aquest moment el nostre horitzó és l’1 d’octubre”.

 

Tampoc es plantegen no seguir com a regidors: “acabarem la legislatura: sortim de govern però no pleguem com a regidors”, remarca Fabra. “I serem durs com a oposició” rebla Marta Guàrdia.

Alèxia  Guilera