Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

SICPOL demana que Junts rectifiqui la proposta de posar un Mosso com a cap de la Policia Local

El passat divendres 15 de març Junts per Tiana va presentar, en un acte públic a la Sala d’Exposicions del Casal, les propostes del seu programa en matèria de prevenció i seguretat ciutadana. Una d’aquestes propostes preveia obrir un procediment d’urgència perquè un Mosso d’Esquadra assumís la direcció de la Policia Local, tal com s’havia fet, per exemple, a Montgat.

Aquesta idea no ha agradat al Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (SICPOL), que aquest dilluns ha publicat una nota de premsa expressant el seu rebuig a aquestes paraules i demanant que el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, les rectifiqués, afegint que “denoten un absolut desconeixement dels mecanismes d’accés a la funció pública”.

En la nota de premsa, SICPOL diu que “lamenten que posicionaments polítics com aquests generin situacions de greuge comparatiu entre els cossos que conformen la Policia de Catalunya”. A més a més, manifesten el seu convenciment de què “la selecció dels comandaments s’ha de basar en la seva vàlua i tècnica, i no per la procedència d’un cos determinat”.

L’agrupació d’electors, en resposta a la nota de premsa de SICPOL, ha publicat aquesta mateixa tarda un comunicat per esclarir els fets. En primer lloc, han volgut aclarir que aquest procediment d’urgència “ha de servir per estabilitzar el cos de la Policia Local de Tiana i garantir el seu reforç, al qual hi tindran accés els professionals dels cossos que formen la seguretat pública de Catalunya”.

El motiu principal d’aquesta mesura és que, actualment, el cos de la policia local de Tiana compta amb un sots inspector de baixa i un caporal que assumeix les funcions de cap. A més a més, es suma que aquest caporal ha demanat la jubilació anticipada. Així doncs, afirmen que “no es tracta, en cap cas, d’apartar ningú de les seves responsabilitats sinó de dotar el cos d’un comandament superior”.

En segon lloc, també han volgut aclarir que coneixen la legislació vigent i que la mesura inclou “un concurs públic posterior que, com no pot ser de cap altra manera, implica garantir el principi de concurrència pública i complir amb la legalitat vigent”.

Per últim, asseguren que totes les propostes que han inclòs en el programa s’han analitzat i valorat amb experts en seguretat que validen tècnicament la seva posada en pràctica, segons el compliment de la llei 4/2003, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.