Ajuntament

Suport del ple municipal al raper Valtonyc, condemnat a 3 anys i mig de presó

El regidor del PP, al ple d'aquest dimarts. Hi ha votat en contra de la moció de suport al rapser Valtonyc / Alexia Guilera

El debat de fons, com era de preveure, ha estat si el ple dona suport a les lletres d'aquest raper o a la llibertat d'expressió, que li permet cantar-les públicament.

Alèxia  Guilera | 07/03/2018 a les 13:37 0
 

Tots els grups municipals a excepció del PP han aprovat, aquest dimarts al ple, una moció que dona suport al raper mallorquí Valtonyc. En ella, els grups municipals del PSC, PDeCAT-DC, Junts per Tiana, ERC i la CUP mostren, a més, la seva preocupació per “la deriva autoritària de l’Estat (…) que habilita l’extensió  de deliste d’enaltiment del terrorisme i d’injúries al Rei a casos com el de (…) Valtonyc”.

El debat de fons, com era de preveure, ha estat si el ple dona suport a les lletres d’aquest raper o a la llibertat d’expressió, que li permet cantar-les públicament.

El portaveu municipal del PP, Diego Parra, ha votat en contra de la moció. Ha explicat que, per al seu grup, moltes de les lletres de Valtonyc fereixen la sensibilitat. Ell, ha dit, no les pot defensar de cap de les maneres. Creu que la resta dels grups també haurien de condemnar les lletres del raper:

 

Isaac Salvatierra portaveu de Junts ha admès que són lletres “fortes, i s’hi pot estar en total desacord”. Però, ha afegit, la llibertat d’expressió i creació és una de les bases fonamentals de la democràcia:

 

El regidor d’ERC Ricard Fanra ha reiterat que estan en contra de qu8alsevol forma de violència però que volen denunciar la “utilització sistemàtica de les lleis que fa el PP a l’hora de minvar la llibertat d’expressió”:

 

Olga Rué del PDeCAT-DC i Núria Blasco, del PSC, s’han expressat en termes molt semblants al regidor d’ERC. Escoltem-les:

 

El raper mallorquí Josep-Miquel Arenas -de nom artístic Valtonyc- va ser condemant el passat 22 de febrer a 3 anys i mig de presó per algunes de les lletres de les seves cançons. El jutge de l’Audiència Nacional va considerar que havia comès, amb el que expressa en elles, els delictes d’injúries i d’enaltiment del terrorisme.

Unanimitat amb el model d’immersió lingüística

El ple ha aprovat, aquest cop sí per unanimitat, una proposta d’acord en què tots els grups municipals defensen el model d’immersió lingüística a l’escola catalana.

Alèxia  Guilera