Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Taller de Compostatge: A la natura tot es recicla

El compostador imita allò que fa la natura. Els microorganismes que conviuen dins del compostador, converteixen els residus orgànics en compost. Com sempre, Tiana aposta per evitar la producció de residus que es poden reaprofitar i, en aquest cas, aposta pels compostadors. Per aquesta raó ha optat per un taller de compostatge en la setmana europea de prevenció de residus.

En el taller de compostatge, en Gonzalo Pocovi ha explicat com crear compost de la millor manera possible. L’estratègia TAT – triturar, airejar i tapar – és la més òptima. Pocovi recomana airejar un cop cada quinze dies perquè el contingut quedi ben barrejat i s’eviti així la putrefacció de la matèria orgànica per falta d’aire. Barrejar la pila accelera el procés com també assegurar-se de què està ben regada, ja que la humitat assegurarà una pila homogènia.

 

El compostatge domèstic no és una pràctica molt habitual, però ja es comença a estendre per Tiana. En Gonzalo ens explica perquè optar pel compostatge:

 

A nivell personal, l’Aurora considera que li va molt bé fer compostatge:

 

Amb aquesta pràctica, s’evita la creació de residus obtenint un compost entre 1 i 4 vegades l’any.

Com treure el compost?

Per obtenir el compost s’haurà de deixar de voltejar un mes abans. Passat un mes, la pila estarà separada en dues capes: restes i compost. Per obtenir aquest adob natural, es retiren les restes en una banda i es recull, posteriorment, el compost. Una vegada fet es tornen a abocar les restes al compostador per seguir amb el procés.