Benestar

Tiana és candidata al segell Ciutat Amiga de la Infància

Només 8 municipis catalans tenen aquest segell que atorga UNICEF / Alexia Guilera

Es tracta d'un segell que atorga UNICEF a municipis als quals reconeix que s'hi apliquen polítiques que respecten els drets dels infants.

Alèxia  Guilera | 15/04/2016 a les 13:21 0
 

Tiana és candidata a ser una Ciutat Amiga de la Infància (CAI), un segell que atorga UNICEF a determinats municipis. Només n’hi ha 8 a tot Catalunya i 115 en tot l’Estat espanyol que tenen aquest reconeixement, mitjançant el qual l’entitat de Nacions Unides reconeix que s’hi apliquen polítiques, normes i programes que respecten i apliquen la Convenció de Drets dels Infants. En parla Marta Guàrdia, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament:

 

Ha estat UNICEF qui ha contactat amb Tiana, després de fer seguiment a les polítiques envers la infància que es fan al municipi. Marta Guàrdia en posa alguns exemples:

 

El segell de Ciutat Amiga de la Infància el tenen municipis catalans molt més grans que Tiana com Sant Cugat del Vallès, Cornellà, Manresa, Lleida i, fins i tot, la pròpia ciutat de Barcelona.

 

Aquest mes de juny, l’Ajuntament haurà de presentar a UNICEF un pla estratègic que expliqui quines accions es faran a Tiana els propers mesos en matèria de drets dels infants, així com una memòria d’allò que ja s’ha realitzat. Serà el setembre quan l’entitat internacional farà públic si dóna el segell a Tiana o no. Però tenint en compte que ha estat la pròpia UNICEF qui ha fet la proposta al poble, tot indica que hi haurà fumatta blanca.

Alèxia  Guilera
 
 

Participa