Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana és el municipi de l’Àrea Metropolitana on més ha augmentat el preu del lloguer els darrers 3 anys

Tiana és el municipi de tota l’Àrea Metropolitana on els lloguers han pujat més acceleradament els darrers 3 anys. En aquest període, el preu del lloguer al poble ha augmentat d’un 53,9%, més del doble del que ho ha fet a Barcelona ciutat, per exemple, on els lloguers són un 28,7% més cars que fa 3 anys. El cas de Tiana és excepcional, ja que el següent municipi on aquest augment ha estat més alt és Sant Feliu de Llobregat, amb un 34,3%

Ho indica un informe de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge (OHB) de Barcelona publicat recentment que, a més, posa de manifest que el preu mitjà d’un lloguer a Tiana és, ara per ara, de 863’99 euros. Això vol dir que és el cinquè municipi més car pel que fa a lloguers de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El preu mitjà del lloguer a Tiana és pràcticament el mateix que el de la ciutat de Barcelona, que arriba als 864,98 euros.

L’informe posa de manifest, també, que els ingressos necessaris per pagar un lloguer mitjà a Tiana, amb un esforç del 30%, són 2.963,9 euros. A l’Àrea Metropolitana, aquesta xifra és de 2.625 euros, una quantitat també molt allunyada dels sous de la majoria de persones que viu en règim de lloguer.

Gràfica amb els preus de tots els municipis de l’AMB. Font: OHB

Segons aquest estudi, el municipi de l’Àrea Metropolitana amb els lloguers més alts segueix sent Sant Cugat del Vallès, on el preu mitjà del lloguer se situa en 1.079,50 euros.

Hem tocat sostre?

La presidenta de l’OHB, Carme Trilla, explica que en certa manera “s’ha tocat sostre”. I és que les immobiliàries, diu, ja comencen a tenir problemes per trobar clientela per aquests preus de lloguer tan desorbitats, de més de 1.000 euros al mes. El més greu, afegeix, és que l’oferta de lloguers que estiguin entre els 600 i el 800 euros -els més demanats- només arriba al 20% del total. En canvi el 50% dels lloguers ofertats actualment costa més de 1.300 euros.

Un factor que ho explica, en bona part, és que l’oferta de pisos de lloguer a Barcelona representa només el 2% del total dels que es venen o lloguen, mentre que a Berlin, per exemple, aquesta xifra arriba al 30%.

Hi ha poc lloguer i el que hi ha, doncs, és molt car de mitjana.