Política

Tiana i Montgat projecten aquest dijous “Las cloacas de Interior”

L'exministre d'Interior és un dels pilars de la trama de corrupció, segons denuncia el documental. Foto: El Nacional / lalocal

El documental treu a la llum un seguit de males pràctiques i una gran trama de corrupció al Ministeri de l’Interior espanyol.

La  Local | 12/07/2017 a les 10:01 0
 

Tiana i Montgat projectaran aquest dijous el documental «Las cloacas de Interior». L’activitat l’organitza Òmnium Cultural. A Tiana es podrà veure a les 20h, a la sala d’Exposicions del Casal i a Montgat a les 19.30h a la biblioteca Tirant lo Blanc. El documental també es projectarà durant aquesta setmana a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

“Las cloacas de Interior” treu a la llum un seguit de males pràctiques i una gran trama de corrupció al Ministeri de l’Interior espanyol. Ho fa a partir de les gravacions de converses privades entre l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso (jutge i director de l’Oficina Antifrau de Catalunya entre 2011i 2016), converses revelades pel diari Público l’any passat.

Al documental apareix el testimoni en exclusiva de dos comissaris i un sergent de la Guardia Civil. Tots plegats donen a conèixer una xarxa d’ interessos i corrupteles que va més enllà de la persecució als enemics polítics. La trama, revela el documental, implica policies, jutges, fiscals i empresaris: una estructura dins de l’estat al servei dels més poderosos.

“Las cloacas de Interior”, denuncia Mediapro, la productora que n’és autora, ha estat vetat per totes les televisions de difusió estatal. També, asseguren, al Congrés del Diputats pel PP, el PSOE i Ciudadanos, durant la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya.

La projecció a Tiana forma part de la campanya d’Òmnium «Crida per la Democràcia», una iniciativa que vol denunciar la deriva antidemocràtica d’una part de l’Estat espanyol. També vol fomentar la mobilització ciutadana.

La campanya farà una projecció massiva de «Las cloacas de Interior» a un centenar de municipis de Catalunya.

La  Local