Benestar | Viure a Tiana

Tiana s’ofereix per acollir algunes de les persones refugiades que arribaran diumenge a València

Algunes de les persones immigrades que viatgen a l' "Aquarius" cap a València. Foto: MSF / Alexia Guilera

L'Ajuntament ha reactivat el web que ja va posar en marxa el 2015 per coordinar l'ajuda que Tiana podia oferir a aquelles persones. Hi ha informació molt valuosa per persones del poble que volen acollir a casa persones refugiades

Alèxia  Guilera | 14/06/2018 a les 16:34 0
 

Tiana és de nou, oficialment, municipi acollidor de persones refugiades. Algunes de les 629 persones immigrades que arribaran al port de València aquest diumenge podrien residir un temps a Tiana. I és que un cop que es va conèixer l’arribada d’aquestes persones al nostre país, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) va contactar amb diversos alcaldes de muncipis catalans per fer-los aquesta proposta. Un d’ells ha estat Tiana ja que, en el seu dia, es va oferir com a vila d’acollida.

Com a primera mesura per posar-la en pràctica, l’alcaldessa ha contactat amb la Fundació Pere Tarrés per tal d’esbrinar si l’alberg que l’entitat té a La Conreria estaria disponible. Però això no serà possible, explica l’alcaldessa:

 

Descartada aquesta possibilitat l’Ajuntament ha decidit reactivar el web que ja va posar en marxa el 2015 per coordinar l’ajuda que Tiana podia oferir a aquelles persones. Al web hi ha informació molt valuosa per persones del poble que volen acollir a casa persones refugiades:

 

Tanmateix, Ester Pujol ha advertit que cal anar amb precaució i oferir allò que realment es té i es pot donar.

Això és el que han de fer les persones del poble que vulguin acollir algú a casa o oferir un espai per fer-ho:

 

A més de poder acollir persones a casa, també es pot col.laborar oferirnt servis professionals que les persones nouvingudes podrien necessitar, com ara atenció psicològica. Ara, però, el més urgent, assegura la FMC, és trobar llar per a aquestes 629 persones, 123 de les quals són menors d’edat.

Alèxia  Guilera