Salut

Tiana torna a respondre a la crida per donar sang, malgrat ser un dia feiner

Una donant al Banc de Sang, a Tiana, aquest dijous / Alexia Guilera

El Banc de Sang i Teixits ha volgut tornar a recordar que per donar sang cal haver menjat i no fer-ho en dejú, com quan es tracta d'una analítica. El bus serà al parc de l'Antic Camp de Futbol fins les 14h

Alèxia  Guilera | 05/10/2017 a les 12:15 0
 

Malgrat que era un matí de dia feiner, Tiana ha tornar a respondre, aquest dijous, a la crida del Banc de Sang i Teixits per donar sang. El bus hospital s’ha ubicat, com és habitual, al centre del parc de l’Antic Camp de Futbol i, entre 10h i 14h, tinanecs i tianenques hi han anat passant per donar sang. A Tiana, la presència del Banc de Sang estava prevista pel passat 1 d’octubre però es va veure clar que no era un dia gaire adequat i es va traslladar al dia 5.

L’Eli i l’Anna són dues de la vintena de persones que ha passat durant el matí pel Banc de Sang desplaçat a Tiana. Totes dues són donants habituals:

 

Amb cada extracció, a les persones donants se’ls treuen 470 ml. de sang (gairebé mig litre). Una de les tècniques sanitàries que aquest dijous les ha atès a Tiana ens explica el per què d’aquesta quantitat:

 

Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més donacions de sang, expliquen des del Banc. Els grups sanguinis més valorats -perquè són més escassos que la resta- pel Banc de Sang són l’O negatiu i l’AB negatiu, aquest per donants de plasma.

Alèxia  Guilera