Ensenyament | Entitats

Tomàs Marquès-Bonet explica l’evolució humana a l’Aula d’Extensió Universitària

/ sergiquevedo

Una trentena de persones han escoltat el director de l’Institut de Biologia Evolutiva, que ha explicat el vessant més científic de l’evolució humana.

Sergi  Quevedo | 27/04/2017 a les 18:58 0
 

“Els ximpanzés son els cosins germans dels éssers humans.” És una frase que hem sentit moltes vegades i que està demostrada científicament. Ho ha explicat el professor Tomàs Marquès-Bonet, director de l’Institut de Biologia Evolutiva, aquest dijous, a una xerrada de l’Aula d’Extensió Universitaria que s’ha fet a Tiana. Una trentena de persones s’ha apropat a la xerrada,  i han demostrat gran interès pel tema. Explica l’afirmació el mateix Tomàs Marquès-Bonet:

 

L’evolució humana sempre ha estat renyida amb el creacionisme. Per això, és una situació que cal demostrar científicament. Cal entendre, ha dit Marquès, i explicar que ha estat així com l’ésser humà ve d’una llarga evolució. Cal també, ha afegit, ensenyar les noves generacions aquesta teoria, que és de les més antigues que es coneixen

 

Doctor en Biologia, Marquès-Bonet ha estat reconegut internacionalment, al costat dels membres del grup que dirigeix ​​a l’IBE (Institut de Biologia Evolutiva), pels seus estudis sobre la diversitat genètica dels grans simis, que els van portar a publicar destacats articles en les prestigioses revistes científiques Nature i Science.

A més, l’investigador ha publicat més de 15 articles en aquestes revistes com a membre dels consorcis internacionals de genòmica comparada, referents a estudis dels genomes del neandertal, el denisovà, el bonobo, el goril·la o l’orangutan, entre d’altres. És el director del IBE des de finals de febrer. L’objectiu que es va marcar és ser un dels centres pioners al sud d’Europa. La feina ja està en marxa i ho demostra precisament el que ha passat aquest dijous mentre era a Tiana. Tomàs Marquès:

 

Aquesta xerrada està emmarcada dins del cicle que cada mes organitza l’Aula d’Extensió Universitària Timó, xerrades que s’alternen entre els municipis de Tiana i Montgat.

Sergi  Quevedo