Comarcal | Cultura | Medi Ambient

Torna el cicle de poesia als parcs naturals de l’entorn de Tiana

L'ermita de St Pere de Reixach acull el primer recital, aquest 22 d'abril / lalocal

El primer recital serà aquest dissabte 22, a les 18 h, prop de Tiana: a l’ermita de Sant Pere de Reixac, dins el Parc de la Serralada de Marina.

La  Local | 19/04/2017 a les 10:49 0
 

Aquest dissabte torna el cicle “Poesia als parcs. Lletres i paisatges”. Començarà, aquell dia, al parc més proper a Tiana, el de la Serralada de Marina, i seguirà a Alella, ja dins el parc de la Serralada Litoral, el 7 de maig.

El primer recital d’aquest any serà, doncs, el 22 d’abril a les 18 h, a l’ermita de Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), al Parc de la Serralada de Marina, amb la poeta Laia Claver i acompanyament musical de Cesc Pla. El cicle seguirà el 7 de maig a la masia Can Magarola d’Alella, ja dins el parc de la Serralada Litoral, amb l’espectacle poètic infantil “Picaplat”. Anirà a càrrec de Tantàgora, dins el Cicle de Poesia d’Alella.

Tot plegat es fa dins el programa “Viu el parc, Poesia als parcs”, una proposta que combina natura i literatura en indrets singulars dels espais naturals de Catalunya. El programa d’enguany inclou un total de dotze recitals en onze espais naturals.

Entre els indrets escollits enguany hi ha el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, el Parc Natural del Montseny, el Parc del Garraf, el Parc del Foix, el Parc Natural de l’Alt Pirineu o el Parc Natural del Montsant, així com dos parcs agermanats de l’illa de Sardenya com són el Parc de Porto Conte i el Parc Nacional de l’Asinara.

Roger Mas, un dels artistes convidats

El programa del 2017 inclou també les actuacions del cantautor Roger Mas, que recitarà i cantarà els poemes recollits en el seu darrer llibre El dolor de la bellesa. Serà al Marquet de les Roques, la casa del poeta Joan Oliver – Pere Quart a la vall d’Horta, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el diumenge 28 de maig amb motiu del Dia Europeu dels Parcs.

Al Parc Natural del Montseny hi haurà, el 21 i 22 d’octubre, un cap de setmana de creació poètica entorn el paisatge en què participaran alguns dels poetes que han actuat en el cicle els dos darrers anys, amb una lectura oberta dels poemes creats a la Morera, al municipi del Brull.

‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017’ es completa el 17 de setembre a Ca l’Agustí d’Olzinelles, dins el Parc del Montnegre i el Corredor, amb el recital de Guim Valls, Misael Alerm i Joan Gener; i el 8 d’octubre a Begues, al Parc del Garraf, amb un recital de poesia contemporània a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, acompanyada de la cantautora Montse Castellà.

També el Parc Natural de la Serra de Collserola oferirà, el 16 de juny, una nit literària acompanyada d’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes. L’acte se celebrarà a Can Coll, una masia amb més de cinc-cents anys d’història, amb una proposta que combina la lectura de fragments literaris amb acompanyament musical.

Per a més informació, consulteu el programa el programa o la pàgina de Facebook del cicle “Poesia als parcs. Lletres i paisatges”.

La  Local