Entitats

Tornen els Tres Tombs a Tiana, amb quasi 100 cavalls a la passada

La Roser i l'Isidro aquest dimecres amb el "Jerezano", un dels cavalls que participarà als Tres Tombs / Alexia Guilera

Es faran diumenge 12 de març i hi participaran molts dels cavalls de l'hípica de Tiana, a més dels habituals carros i carruatges. També hi haurà el tradicional esmorzar de cavallistes.

Alèxia  Guilera | 22/02/2017 a les 14:34 0
 

Tornen Els Tres Tombs a Tiana, després que l’any passat la cèlebre passada no es pogués fer i que faci justament 20 anys de la recuperació d’aquesta festa a Tiana. Es faran diumenge 12 de març i hi participaran entre 80 i 90 cavalls -molts més que a les darreres edicions de la festa- a més dels habituals carros i carruatges.

Els Tres Tombs d’enguany comptaran, com sempre, amb el tradicional esmorzar de cavallistes (a l’entrada del Mas Blanc), la passada pròpiament dita i, finalment, la benedicció de les cavalleries i els carruatges davant del Casal.

Cartell de la passada d'aquest 2017

Cartell de la passada d’aquest 2017

La Roser de Ca l’Anita, ànima de l’Associació Tres Tombs Tiana, i també d’aquesta festa des de fa dècades, té aquest any l’ajuda de l’Isidro, de l’hípica de Tiana. El qualifica com a “una meravellos persona perquè hi està col.laborant molt, diu la Roser. Entre tots dos ja fa dies que han començat a fer funcionar la maquinària de la celebració. Han triat la cinqüentena de cavalls de l’hípica tianenca que participaran el 12 de març, i ja fa dies que preparen els animals. Ho explica l’Isidro:

 

Pels Tres Tombs, el costum és que tant els animals com les montures i els guarniments que porten al damunt estiguin impecables, assenyala la Roser:

 

A més, als cavalls se’ls embenaran les quatre potes per protegir-los en cas que rellisquin i caiguin durant la passada. Són animals molt sensibles i perceptius, explica l’Isidre, per això, els de la seva hípica noten que estan a punt de participar en algun fet extraordinari:

 

A la passada també hi haurà cavalls d’altres hípiques del voltant de Tiana, a més de carruatges d’amics i coneguts de l’Isidro, que fa molts anys que coneix a fons aquest món. Tant per a ell com per a la Roser és important que no es perdi aquesta festa amb tanta tradició al poble:

 

Tot i que l’itinerari no està tancat del tot, la passada començarà darrera la Catequística, com és habitual, baixarà per la carretera, tombarà per la plaça dels Enamorats i tornarà a tirar amunt cap al centre del poble.

Els infants que vulguin participar al seguici dalt d’un carrutage, ja es poden apuntar a l’Ajuntament.

Alèxia  Guilera