Entitats | Història

Tornen les portes obertes al tramvia

/ martalopez

A partir de l'1 de setembre, cada primer dissabte de mes el tramvia obrirà les seves portes.

Marta  López | 30/08/2018 a les 15:50 0
 

En Frederic Coromines, l’Andrés Terrón, en Miquel Perejoan, en Juanjo Berbel i en Paco Blasco formen part dels Amics del Tramvia de Tiana. Gràcies a ells i a la seva feina de restauració de l’antic tramvia, des del 2016 es pot veure exposat al costat de l’Avinguda Isaac Albéniz. Una feina, iniciada al 2011, que busca mantenir el record del tramvia viu.

És per això que, a partir de l’1 de setembre, començaran a fer cada primer dissabte de mes les portes obertes al tramvia, amb la corresponent explicació històrica a càrrec del Frederic Coromines. Ell mateix explica en què consisteixen aquestes visites guiades:

 

Aquestes visites no són novetat. Ja es feien abans, però en comptes de dissabte, es feien diumenge al matí. En Frederic justifica el canvi de dia:

 

Aquest mes, però, serà excepcional: no es farà només un dia de portes obertes, sinó dos. Serà el diumenge 9 de setembre, dins dels actes de la Festa Major de Sant Cebrià, on se celebrarà la segona edició de la Festa del Tramvia:

 

Durant dues hores, de 12 a 14, en Frederic Coromines rebrà a tothom qui vulgui visitar el tramvia per dins i escoltar una lliçó d’història local. A més a més, se’ls obsequiarà amb una copa de cava.

Paral·lelament, a la Plaça de la Vila, estarà el trenet cedit pels Amics del Ferrocarril del Maresme Sud, una activitat gratuïta i per a totes les edats que l’any passat va tenir molt d’èxit:

 

Tothom qui vulgui pujar al trenet i fer una volta per la Plaça de la Vila ho podrà fer d’11 del matí a 14 del migdia. En Frederic té molt clar quin és l’objectiu d’aquesta Festa del Tramvia: mantenir el record per aquells que van ser-ne usuaris i que les noves generacions coneguin la història d’aquest mitjà de transport que va estar en funcionament a Tiana durant 38 anys.

Marta López
Marta  López