Salut | Solidaritat

“Tot per tu”, el projecte de col·laboració solidària per recaptar fons per la investigació de la metàstasi en els sarcomes infantils

En Marc Vivas als estudis de La Local. / martalopez

La iniciativa està liderada per la Luisa i en Marc, dos tianencs amb un fill que li van detectar, l’any 2019, un tipus de càncer anomenat Rabdomiosarcoma.

Marta  López | 03/03/2022 a les 15:56 0
 

La Luisa i en Marc són dos tianencs que han iniciat un projecte per recaptar fons per la investigació de la metàstasi en els sarcomes infantils. Tenen dos fills i a un d’ells li van detectar, l’any 2019, un tipus de càncer anomenat Rabdomiosarcoma. En Marc Vivas ens ho explica:

 

Després de mesos de preparació, el passat 4 de febrer van llançar aquest projecte de col·laboració solidària, sota el nom de “Tot per tu”, amb l’objectiu d’organitzar diferents activitats, iniciatives i esdeveniments que ajudin a finançar el projecte d’investigació liderat per Josep Roma al VHIR (Vall d’Hebron Institute of Research):

 

Aquest projecte d’investigació es centra a conèixer millor el procés de la metàstasi per aconseguir inhibir-lo mitjançant el bloqueig d’un dels elements clau d’aquest procés, una proteïna anomenada Integrina-alfa9.

Això pot reduir de manera significativa les taxes d’implantació de les cèl·lules tumorals en els teixits diana com el pulmó o el fetge. L’objectiu final és obtenir una nova teràpia que freni la metàstasi i eviti les recaigudes.

En Marc Vivas explica que la seva intenció és que “Tot per tu” tingui una durada d’un any:

 

Durant tot aquest temps tiraran endavant diferents iniciatives que permetin recaptar fons. Ara com ara, per exemple, estan implantant la llavor solidària i parlant amb diferents restaurants per incloure el cafè solidari:

 

A més, avança que estaran presents en la cinquena edició del Women Market, prevista pel 2 i 3 d’abril, amb una campanya de titelles solidàries:

 

Vivas manifesta el seu agraïment perquè tot i que fa poc que han començat a fer els primers passos ja han aconseguit un gran suport:

 

Per fer el seguiment de les activitats, iniciatives i esdeveniments que vagin organitzant des de Tot per tu podeu seguir les seves xarxes socials a Facebook, Twitter i Instagram.

Marta López
Marta  López