Comerç

Tot a punt per vendre les coques de Sant Joan

Coques de Sant Joan al forn Can Pau. / annamolas

El Forn Aixelà i el Forn Can Pau tindran les coques tradicionals de Sant Joan de fruita confitada i llardons, però també altres més diverses. El Condis, per la seva banda, tornarà a vendre les seves coques “low cost”.

Anna  Molas | 22/06/2017 a les 12:36 0
 

La nit més curta de l’any s’aproxima, i amb ella les pastisseries d’arreu preparen una de les jornades de més feina de l’any: Sant Joan. El Forn Aixelà i el Forn Can Pau estan ja preparats per començar a coure les coques aquesta nit, per tal de poder començar a vendre-les demà a primera hora del matí.

Gina Aixelà ens explica que a part de les coques tradicionals de fruita confitada i de llardons, en tindran també moltes altres:

 

Els preus de les coques de llardons i de fruita aniran entre els 10 euros i els 29 euros, mentre que en les de farcit dependrà del pes. Segons els encàrrecs que han rebut fins ara calculen que la venda serà semblant a la de l’any passat, que no baixarà de les 400-500 coques.

Per la seva banda, el Forn Can Pau, a part de les coques tradicionals també en tindran altres, entre les quals destaca un coca feta totalment amb farina d’espelta. Ens ho explica la Pilar Solà:

 

Les coques tindran tres preus diferents segons la mida: la petita costarà al voltant de 6 euros; la mitjana, al voltant de 9,75 euros; i la gran, al voltant de 17 euros.

La previsió de vendes que han fet per aquest Sant Joan és de 900 coques.

També el Condis de Tiana vendrà un cop més les seves coques envasades. Els preus, naturalment, són més reduïts que els de les pastisseries. Tanmateix, segons afirma Solà, no les veuen com a competidores de les seves coques. Així ho explica:

 

Sigui quina sigui l’elecció de la gent, sembla que no faltarà el dolç tradicional a les llars de tianencs i tianenques.

Prevenció d’incendis per Sant Joan

Un any més, la Generalitat i els ajuntaments demanen, per aquestes dates, la col·laboració ciutadana extremant les mesures de prevenció especialment en dates tant assenyalades com la revetlla de Sant Joan. La peculiaritat d’aquesta nit, amb petards i fogueres, fa que estigui considerada com una de les més perilloses de l’any pel que fa a risc d’incendi forestal. Les ADF i Bombers han muntat al Maresme un operatiu especial per a la nit del 23 al 24 de juny.

La seva missió serà preservar de les flames 36.000 hectàrees de terreny forestal. En el cas del Maresme, l’extensió de massa vegetal fa que 20 poblacions de la comarca estiguin catalogades com a termes municipals amb un alt risc d’incendi forestal en condicions de sequera i temperatures elevades.

Justament les temperatures registrades les darreres setmanes fan preveure una campanya 2017 “curta, però intensa” amb el risc afegit de l’increment de materia combustible als boscos (fusta i pins morts per la propagació de la plaga de Tomicus).

Anna  Molas