Esports | Partits

Una festa vol reviure l’esperit olímpic del 92 a Tiana

Fotografia d'un grup de tianenques anat a donar suport a l'olímpic Jordi Marí / Alexia Guilera

La celebració -que han batejat com a Festa Olímpica-, organitzada per Junts per Tiana, vol reviure aquell esperit aquest dissabte. Començarà a les 20.30h a la plaça Salvador Espriu, a la Ciutadella.

Alèxia  Guilera | 01/09/2017 a les 11:23 0
 

Fa 25 anys, el nedador Jordi Marí aconseguia una medalla de bronze en 100 m. braça als Jocs Paralímpics de Barcelona’92. Però, a més del tianenc, l’alegria col.lectiva per participar de ben a prop en una fita històrica com aquella va arribar a molts tianencs i tianenques. Una celebració -que han batejat com a Festa Olímpica-, organitzada per Junts per Tiana, vol reviure aquell esperit aquest dissabte.

La celebració començarà a les 20.30h a la plaça Salvador Espriu. Aquest espai del barri de la Ciutadella té una simbologia molt especial, explica Gemma Liñán, coordinadora de l’assemblea de Junts:

 

La festa olímpica començarà amb uns parlaments, entre d’altres de Jordi Marí. Però el plat fort serà, sense dubte, el passi del documental “De la foscor a la llum”. Gravat el 1992 pel COOB (comitè organitzadors dels Jocs), reflecteix el dia a dia i la trajectòria de dos esportistes paralímpics un dels quals és el tianenc.

 

Junts critica el fet que l’Ajuntament no hagi fet cap commemoració dels fets i les fites assolides per Tiana, fa 25, a Barcelona’92:

 

Cap al final de la festa, a la qual hi ha col.laborat Parxet, es faran dos sortejos de regals entre el públic.

En cas que plogui, la festa es farà l’endemà, diumenge, a la mateixa hora i el mateix lloc.

Alèxia  Guilera