Ensenyament | Institut de Secundària

Un grup d’alumnes de l’institut fa un curtmetratge sobre Proactiva-Open Arms

Els nois i noies, a l'institut, seguint atentament les explicacions de dos voluntaris de l'ONG / lalocal

S'emmarca dins un projecte encara més gran que té com a objectiu l'assignatura: conèixer a fons el tema de les persones refugiades. Forma part del projecte "Reacciona" de l'entitat social Taller de Cinema.

Alèxia  Guilera | 26/01/2018 a les 15:47 0
 

Hi ha assignatures que motiven, fan aprendre, són divertides i, fins i tot, poden arribar a emocionar. És el cas de l’assignatura de Cultura i Valors que aquest curs estudia l’alumnat de 1r a l’institut de Tiana. Aquest any s’han proposat fer un curtmetratge. El tema: acostar-se al dia a dia de l’ONG Proactiva-Open Arms per tal de donar a conèixer la seva tasca.

L’elaboració del curtmetratge s’emmarca dins un projecte encara més gran que té com a objectiu l’assignatura: conèixer a fons el tema de les persones refugiades. Ho explica la Gemma Viñals, professora de Cultura i Valors ètics d’aquest grup a l’institut tianenc:

 

Com que ningú és expert en curtmetratgess, durant aquestes classes de Cultura i Valors compten amb una acompanyant molt important: la Sandra, una cineasta, membre del Taller de Cinema. Aquesta associació duu a terme ja fa uns anys el projecte Reacciona a diversos instituts de Secundària catalans, un dels quals és el de Tiana. Un dels alumnes ens explica quina és la seva funció quan va a l’institut:

 

Per ara, aquesta és la feina que el grup està fent:

 

El que està clar és que embarcar-se en aquesta aventura els està servint per conscienciar-se sobre el tema de ls refugiats, fent reflexions com aquestes:

 

Una història que comença l’any 2016

El curs passat, part de l’alumnat de 4t d’ESO -aleshores a 3r- va ser pioner en el projecte de fer un documental que reflectís el dia a dia de Proactiva-Open Arms. El que ells i elles van fer es va dir “Veus del mar” i va assolir l’objectiu d’ajudar l’ONG en la sensibilització i, a la vegada, de sensibilitzar-se ells i elles. Aquestes són algunes de les reflexions, a dia d’avui, després d’aquell aprenentatge. Escoltem en Dani i la Mariona:

 

L’Anna Alarcón, professora de l’institut de Tiana que el curs passat va acompanyar el grup que va fer “Veus del mar”, assegura que parlar amb dos dels voluntaris de Proactiva va ser una experiència “molt colpidora”:

 

Ara mateix, els nois i noies de primer d’ESO estan acaban el guió i, després, faran el que es diu l’storyboard, és a dir, el guió en imatges dibuixades o il.lustrades, el punt anterior al rodatge pròpiament dit. Les primeres sortides per rodar imatges les faran deprés de Setmana Santa, a començament d’abril.

foto grup 1er eso. 2 edició Projecte Reacciona 2017-18

Alèxia  Guilera