Successos | Viure a Tiana

Un repunt de robatoris a Les Costes i Els Vessants obliga a fer una nova reunió amb l’Ajuntament

La majoria dels darrers robatoris s'han fet accedint a l'interior de les cases pel primer pis / Alexia Guilera

Els han dut a terme lladres que no pertanyen a cap banda organitzada. A més, s'ha accedit als habitatges entrant-hi pels primers pisos, després d'enfilar-se per la façana.

Alèxia  Guilera | 13/12/2017 a les 10:28 0
 

Un nou repunt de robatoris a Les Costes i Els Vessants ha tornat a encendre les alarmes entre el veïnat d’aquests dos barris tianencs. En concret, hi ha hagut 3 robatoris consumats i 2 intents més durant el pont de la Constitució. Per això, aquest dimarts representants de les associacions de veïns de tots dos barris s’han reunit d’urgència amb l’alcaldessa, Ester Pujol, i el cap de la Policia Local, Tomás Cabrejas.  Ester Puget, vocal de l’associació de veïns i veïnes de Les Costes, creu que la reunió ha estat útil:

 

Una d’aquestes noves càmeres de seguretat començarà a funcionar el mes de gener a la cruïlla dels carrers Can Guinart amb Aigües. Després, se n’instal.laran 4 més, una a La Virreina i tres més a Les Costes i Els Vessants. Per tot plegat, Ester Puget ha sortit, diu, més tranquil.la de la reunió:

 

Uns robatoris diferents als de fa un any

Els robatoris d’aquests darrers dies han tingut dues caraterístiques que els fan diferents dels de l’onada de desembre del 2016: tot indica que els han dut a terme lladres -anomenats oportunistes- que no pertanyen a cap banda organitzada. Han accedit als habitatges tianencs entrant-hi pels primers pisos, després d’enfilar-se per la façana. Un d’aquests casos es va produir el 8 de desembre, precisament a casa l’Ester, tot i que només va ser un intent de robatori:

 

El pont de la Constitució és un dels moments de l’any, juntament amb Setmana Santa i l’agost, en què tant Policia Local com Mossos atenen més denúncies per robatori a domicilis de Tiana.

Fa tot just un any, davant de l’increment dels robatoris a tots dos barris, el veïnat dels Vessants i de Les Costes es va constituir en dues associacions de veïns. També ha fet un any de la multitudinària i tensa reunió al Casal entre veïnat d’aquestes zones, l’alcaldessa i la Policia per tractar el tema dels nombrosos robatoris.

Alèxia  Guilera