Partits

Un Pla Local de Seguretat i un Mosso d’Esquadra com a cap de la Policia Local són les prioritats de JUNTS en matèria de seguretat

Isaac Salvatierra durant un acte a la Sala d'Exposicions del Casal / martifrancas

També proposen augmentar els recursos per dotar de més mitjans el cos de Policia Local o crear el Consell de Seguretat Ciutadana

Martí  Francàs | 15/03/2019 a les 21:17 0
 

Le seguretat ha estat un dels temes més candents dels últims mesos a Tiana. Els robatoris continuats al barri de les Costes han estat motiu de protestes diverses vegades. Per això JUNTS per Tiana ha decidit explicar en una xerrada a la Sala d’Exposicions del Casal les seves propostes en seguretat. De les 10 propostes que fan Isaac Salvatierra considera que la més important és posar de cap de la Policia Local un Mosso d’Esquadra com ja s’ha fet a Montgat.

 

JUNTS per Tiana també proposa un pla per formar els agents segons el model de Seguretat Sostenible, augmentar els recursos per dotar de més mitjans el cos o crear un protocol conta la violència masclista i un pla de formació als agents dins el pla local d’equitat de gènere i un protocol d’atenció a les víctimes dels robatoris a domicili. I en el tema dels robatoris, a part de relacionar-ho amb el model de creixement del poble, JUNTS proposa la confecció d’un Pla Local de Seguretat com a estratègia contra els robatoris que recorden que és obligatori que cada ajuntament en tingui un.

 

Isaac Salvatierra ha volgut aprofitar la xerrada per criticar la figura del Sereno com a solució als robatoris que hi ha al poble, ja que ho considera una mesura antiga i creu que hi ha altres maneres més eficients de solucionar el problema.

 

L’última de les 10 propostes de l’agrupació d’electors és crear un web específic i compte de Twitter com a mesura de transparència. Asseguren que és la millor manera de rendir comptes davant la població i concorda amb la idea que han repetit diverses vegades durant la xerrada que “una població informada és una població menys vulnerable”.

Martí  Francàs