Entitats

Vint-i-un anys de festes amb els Diables

Foto de familia a la mongetada popular celebrada el 17 de juny de 2017 / martifrancas

Amb la festa major d'enguany celebraran el seu 21é aniversari

La  Local | 27/06/2017 a les 10:41 0
 

La Colla Trempera Nostramu, més coneguda com “Els diables de Tiana”, va començar a encendre el poble el 9 de setembre de 1996, per la Festa Major. Des de llavors, ha anat creixent fins arribar als 35 diables que la formen avui. La seva activitat depassa de lluny el correfoc de la Festa Major. La celebració del seu vintè aniversari l’any passat va deixar clara la força que l’entitat encara té i les seves ganes de seguir creixent.

Durant aquest any tenen programades activitats fixes, com ara la Mongetada, el Sardafoc , el Correaigua, la Flama del Canigó i el clàssic correfoc per la Festa Major. Tanmateix, també participen en actes nous en conjunt amb altres entitats a mesura que van sorgint oportunitats, com ara el Cap d’Any de Tiana, la Cavalcada de Reis o la Festa dels Racons.

Un dels reptes al qual s’enfronten a dia d’avui és el d’aconseguir nous membres a la colla. Expliquen que sovint el grup es manté gràcies a les generacions més joves dels veterans, de manera que els fills i filles hereten la passió del foc dels seus pares. Però fora d’aquesta transmissió familiar, afirmen, els consta reclutar membres que no hi tinguin res a veure. En Raúl Mañas, cap de colla, ens ho explica:

 

Preparar cinc esdeveniments fixes cada any alhora que col·laborar amb altres entitats no és una feina senzilla i requereix de molta dedicació. Tot i així, el volum de feina no els espanta i tots dos afirmen que se senten totalment recompensats de veure la implicació de les persones que assisteixen als seus actes. L’Eric ens ho explica:

 

De manera semblant, Mañas, ens parla de la impressió que encara sent quan veu el públic entregat amb tot el que fan i donant-los suport:

 

Actualment, els Diables són una peça clau a les festes del poble i formen part de les principals celebracions. Aquest estiu el tenen dividit en 2 grans festes: d’una banda, el Correaigua com ens explica en Raül, el cap de la colla:

 

D’altra banda, aquest estiu colaboraran a la Festa Major de Ripollet i acabaran la temporada estiuenca celebrant el seu aniversari a la Festa Major de Tiana, amb el correfoc al centre del poble.

 

Els diables són tota una instiució a Tiana i sense ells les festes populars no serien iguals.

Informació elaborada per Anna Molas i Martí Francàs.

La  Local