Política

Xerrades per canviar de mentalitat

Àlex Rosa introdueix una xerrada / martifrancas

La "Calçotada per la Democràcia" organitzada pel CDR de Tiana i Montgat l'han vertebrat en 4 xerrades sobre feminisme, consum, vivenda i energia.

Martí  Francàs | 18/03/2018 a les 16:25 0
 

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Montgat i Tiana ha organitzat aquest diumenge, al Parc del Tramvia, una calçotada per fer pinya, la “Calçotada per la Democràcia”. Tot i que l’acte central era l’àpat en si, des de la una del migdia fins quarts de tres s’han fet quatre xerrades amb contingut polític. La primera ha estat una història sobre l’assetjament laboral que va rebre una dona després de ser mare. La segona, ha versat sobre el consum i com la ciutadania té poder per canviar decisions empresarials. El ponent, en David Palau en posa un exemple molt interessant.

 

Però, sens dubte, la xerrada que ha generat més interès ha estat la de la Irene Escorihuela, integrant del Sindicat de Llogaters i Llogateres. Una de les primeres dades que ha donat és que, des del 2016, el lloguer s’ha apujat d’un 20% a Tiana i d’un 10% a Montgat.

 

Escorihuela també ha explicat que un dels objectius principals del Sindicat és canviar les lleis que permeten apujades tan grans. També vol ajudar en el seu dia a dia els llogaters a negociar els contractes i a detectar petits abusos o signes de mobbing.

 

Tot i que el Sindicat de Llogateres és una plataforma jove, a la resta d’Europa aquests sindicats hi són des de fa temps i tenen molta influència. El més antic i poderós és el suec, que existeix des del 1923.

 

La Calçotada per la Democràcia ha estat un èxit: hi ha anat la gent que l’organització preveia i, tal com s’esperava, s’hi ha fet pinya.

Martí  Francàs