Eleccions autonòmiques 14-F | Política

#14F 13H. La participació baixa 12 punts en un matí marcat per la pluja intermitent

/ martalopez

Els col·legis electorals estaran oberts fins a les vuit del vespre. Les persones que encara no han anat a votar poden consultar a través de l’aplicació Eleccions 14F l’afluència de persones en temps real que hi ha a cada col·legi electoral, per evitar cues i aglomeracions

Marta  López | 14/02/2021 a les 14:59 0
 

El 25,58% dels 6.858 tianecs i tianenques cridats a votar aquest diumenge 14 de febrer ho han fet a la franja del matí. El primer avanç de participació, que sempre es comunica a la una del migdia, ha reflectit una diferència de 12 punts respecte a les darreres eleccions al Parlament, celebrades el 21 de desembre del 2017. En aquella ocasió, la participació ja arribava al 37,60% dels votants.

La baixada de la participació s’ha notat arreu de Catalunya. En total, dels 5.368.881 votants d’arreu del territori, el 22,78% ho havia fet abans de la una. La diferència també és de 12 punts respecte el 2017, on es va aconseguir un 34,69% de participació.

A Tiana, la constitució de les meses s’ha fet sense cap problema i a les 9 del matí ja han pogut obrir els 4 col·legis electorals. La pluja ha acompanyat als votants del torn de matí.

A Can Riera, col·legi on voten els que tradicionalment anaven a l’Escorxador, dos tianencs han explicat els motius que els han animat a votar i com han vist el canvi de col·legi i les mesures sanitàries:

 

Els votants que abans anaven a Can Baratau han votat a la Sala Albéniz, i el gimnàs de l’Escola Lola Anglada ha acollit als electors del Tiziana. Tots els col·legis electorals tenen circuit diferenciat d’entrada i sortida, aforament limitat i gel hidroalcohòlic als accessos del local.

A més, tant les meses com els presidents i vocals respecten les distàncies de seguretat d’1,5 metres, tenen mampares protectores i no es produeix cap contacte entre ells i els votants.

Per últim, els que habitualment votaven a la Catequística avui ho han de fer al pavelló municipal. Malgrat el fred, els votants del pavelló han vingut caminant, en cotxe o en autobús.

Tres d’ells ens expliquen com han vist el canvi, les mesures sanitàries i quina ha sigut la seva motivació per venir a votar:

 

Els col·legis electorals estaran oberts fins a les vuit del vespre. Les persones que encara no han anat a votar poden consultar a través de l’aplicació Eleccions 14F l’afluència de persones en temps real que hi ha a cada col·legi electoral, per evitar cues i aglomeracions. Per exemple, a Can Riera l’afluència ha arribat a estar alta, amb cues de fins a mitja hora, i a la Sala Albéniz s’ha arribat a un temps d’espera d’entre quinze i trenta minuts.

Marta López
Marta  López