Eleccions autonòmiques 14-F | Política

#14F: 6.858 tianencs i tianenques estan cridats a votar

Els electors de la Secció 4 que anaven fins a l’Escorxador, ara hauran d’anar a Can Riera. Foto: Ajuntament de Tiana. / martalopez

Marta  López | 12/02/2021 a les 16:06 0
 

Les novetats d’aquests comicis, detallades en aquesta sèrie de notícies realitzades al llarg de les dues últimes setmanes:
-> Els responsables de seguretat sanitària
-> Les meses electorals
-> L’adaptació dels locals electorals
-> El vot per correu

Un total de 6.858 tianencs i tianenques estan cridats a votar aquest diumenge 14 de febrer. Les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, que van tenir lloc el 21 de desembre del 2017, comptaven amb un cens de votants de 6.627, el que suposa un increment de 231 nous electors.

Recordem que la jornada electoral d’enguany estarà condicionada per la Covid-19, el que es tradueix en noves seus electorals per poder respectar les distàncies de seguretat entre meses, garantir una ventilació correcta i permetre cues on també es respectin les distàncies.

Així doncs, els únics que mantindran el col·legi electoral seran els electors de la Secció 5, que tradicionalment votaven al Lola Anglada, tot i que aquest cop ho faran al gimnàs. 985 persones estan cridades a votar en les dues meses d’aquesta secció.

També al gimnàs del Lola Anglada es sumaran les dues meses i els 963 votants de la Secció 3, que normalment ho feien a l’Escola Tiziana.

De menys a més votants, els electors de la Secció 4 que anaven fins a l’Escorxador ara hauran d’anar a Can Riera, on els esperen dues meses per les 1.343 persones convocades.

Seguidament, es troben els 1.689 votants de la Secció 2, que habitualment realitzaven el seu dret a vot a la Catequística. Enguany hauran d’anar fins al Pavelló municipal, on hi haurà quatre meses.

Per últim, la Sala Albéniz acollirà les tres meses de la Secció 1 que s’ubicaven a la Biblioteca Can Baratau, amb 1.878 persones cridades a votar.

Aplicació Eleccions 14F

La Generalitat ha habilitat una aplicació per a mòbil i tauleta que, a banda de permetre consultar les dades de participació i fer el seguiment de l’escrutini, mostrarà en temps real l’afluència de persones que hi ha a cada col·legi electoral.

L’aplicació de les eleccions del 14F, disponible per a iOS i Android, incorpora aquesta funcionalitat per tal d’evitar aglomeracions i cues per votar.

Candidatures

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha proclamat un total de 15 candidatures. Les presentem segons l’ordre de presentació de la candidatura a Barcelona:

Com van anar a Tiana les darreres eleccions al Parlament?

Junts per Catalunya va guanyar a Tiana, seguit d’ERC i Ciutadans. La participació va ser d’un 88,5%.

Marta López
Marta  López