Cultura

200 persones omplen els Jardins Lola Anglada per escoltar a Quartiana

D'esquerra a dreta: Xavi Lozano (Saxo baix), Martí Serra (Saxofon), Aleix Tobies (Bateria), Guillem Aguilar (Baix) / martifrancas

Durant prop d'hora i mitja han interpretat un repertori que 20 anys que toquen plegats amb composicions de Martí Serra, Aleix Tobies i Xavi Lozano amb la sorpresa final de l'actuació d'Ana Rosi

Martí  Francàs | 19/07/2019 a les 0:17 0
 

Els Jardins Lola Anglada s’han omplert com mai aquest estiu en motiu del concert ofert pel quartet format per Martí Serra, Xavi Lozano, Aleix Tobies i Guillem Aguilar. Els quatre músics que formen Quartiana s’han posat el públic a la butxaca des del primer moment, amb la interpretació de Tanguill, una de les cançons que fa més anys que toquen i que bona part del públic ja coneixia. Els sons de jazz s’han anat alternant al llarg del concert i donant espai per lluir-se a cadascun dels músics amb solos de bateria, saxo, baix o qualsevol dels instruments estranys que ha portat en Xavi Lozano: des d’una barana que es toca com una flauta travessera fins un tub de plàstic que sona semblant a un saxo. També ha portat instruments xinesos, flautes travesseres de fusta o un petit estri que imita el so d’un ocell.

Xavi Lozano ha convertit una barana abandonada al carrer Francesc Layret de Badalona en un instrument de vent

 

A cada cançó Xavi Lozano, Aleix Tobies o Martí Serra feien una breu introducció a la peça abans de començar o just acabar. El que més destaca del quartet és la sintonia. Fa molts anys que toquen junts i a dalt de l’escenari són capaços de transmetre-ho a un públic que els seguia s totes les bromes, a tots els solos i constantment el ritme. El gran final ha arribat amb els dos temes finals quan Ana Rosi ha pujat a l’escenari a cantar una cançó cubana primer i una bossa nova brasilera al bis.

Ana Rosi interpreta una bosa nova al final del concert

La gran majoria de les 200 persones que s’han apropat als Jardins Lola Anglada sabien a què venien ja que tots han actuat diverses vegades a Tiana en diferents fòrmules a festivals com el d’Acords.

 

Martí  Francàs