Política

El segon intent de moció de censura, tancat definitivament

D'esquerra a dreta: Marta Guàrdia i M. Gàdor Ayra (ERC), Gemma Liñán (Junts) i Àlex Rosa (CUP), aquest dilluns a la roda de premsa / Alexia Guilera

Junts, ERC i la CUP han explicat que la llei no permet presentar-la a Registre si no es compta amb la majoria per fer-ho, que són 7 vots. És a dir: si no es compta amb el PDeCAT-DC, que ja va deixar clar que no s'hi suma.

Alèxia  Guilera | 26/02/2018 a les 16:43 0
 

No hi haurà moció de censura contra l’alcaldessa de Tiana, tampoc al segon intent. Aquest dilluns ho han anunciat, en roda de premsa, els grups municipals de Junts, ERC i la CUP. I han explicat perquè: la llei no permet presentar-la a Registre si no es compta amb la majoria per fer-ho, que són 7 vots. És a dir: si no es compta, en aquest cas, també amb el PDeCAT-DC, que ja va deixar clar que no s’hi suma. Per tant, el segon intent de moció de censura contra Ester Pujol ha girat full aquest migdia: un tancament escenificat amb la roda de premsa. Maria de Gador Ayra, presidenta local d’ERC:

 

Els representants de tots tres grups han tornat a explicar les raons per tancar el primer intent de moció, el desembre passat, i les que van portar a obrir el segon. No hi han faltat els retrets a la manca de compromís i de feina concreta desenvolupades pel PDeCAT-DC. Gemma Liñán, coordinadora de l’assemblea de Junts per Tiana:

 

De rerefons, en tot moment, el model de poble: un dels dos motius principals pels quals el bloc Junts-ERC-CUP i PDeCAT-DC no s’han entès, ha assenyalat tots tres grups avui. Àlex Rosa, portaveu de la CUP:

 

Per a la CUP, ha explicat Rosa, l’alcalde de consens era el candidat de Junts, Isaac Salvatierra, ja que no era “ni molt a la dreta, com el PDeCAT-DC, ni molt a l’esquerra, com la CUP”.

A la roda de premsa, tots tres grups han repartit còpies del programa de govern que havien elaborat per a l’any i escaig que queda de mandat, per aplicar en cas que la moció hagués estat aprovada. Un programa, han criticat, que en cap moment va voler fer el PDeCAT-DC, malgrat la seva insistència, han dit.

Alèxia  Guilera