Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Albert Sales: “Preferim sortir del govern perquè no compartim aquesta forma de gestió”

El passat 30 de juliol, arran del cas del micro obert entre la regidora Marta Guàrdia i el regidor Jaume Darbra, el grup municipal socialista va publicar un comunicat on demanaven “de manera urgent” que el portaveu d’ERC facilités explicacions públiques.

Un mes i mig més tard, el 15 de setembre, el portaveu socialista, Albert Sales, va publicar un tuit dient que el ple de setembre que s’havia celebrat el dia anterior “era una bona ocasió” perquè es produïssin aquestes explicacions, però no es van donar. Davant d’això, Sales va anunciar que sotmetria a l’assemblea del PSC la continuïtat del grup municipal a l’equip de govern.

Arran del tuit, Esquerra Tiana va publicar un comunicat per aclarir que el sentit de vot de cada regidor són “personals i intransferibles” i justificaven que “en aquest cas concret i davant una proposta presentada pel regidor d’Hisenda”, volien cercar “el màxim de consens possible”.

L’assemblea extraordinària es va produir un dia més tard, el dijous 16 de setembre, on el 99% dels assistents van decidir que el PSC sortiria del govern. L’agrupació va marcar un període transitori “de dos mesos com a màxim” per materialitzar aquesta sortida de manera ordenada i responsable.

Ara, els dos regidors del PSC, Albert Sales i Antonio Sánchez, es troben en aquest període de transició. Tal com explica el portaveu socialista, durant aquest temps hauran de tancar temes pendents:

 

Sales admet que el cas del micro obert i la manera en com s’ha justificat aquest episodi els va fer decantar la balança cap a la decisió de sortir del govern:

 

El regidor considera que el fet que no es donessin explicacions per part d’ERC després d’un mes i mig va ser una falta de respecte cap al soci de govern:

 

No és, però, l’únic motiu. A la nota de premsa del 30 de juliol esmentaven, per exemple, el transfuguisme de la regidora Marta Guàrdia:

 

També especificaven que el grup municipal socialista “ni va fer cap pacte en el seu moment quan va decidir entrar a formar part del govern amb JuntsxCat ni tampoc té ni tindrà cap pacte amb la regidora que ha abandonat la formació política esmentada”:

 

A més, afegien que el que havia passat es sumava “a un seguit d’esdeveniments que estan enrarint el clima social, polític i civil de la nostra vila en els darrers mesos”. Albert Sales explica que un d’ells és el cas del regidor Mateu Hernández, on afirma que ell hauria sigut més contundent:

 

Un altre motiu que ha motivat als regidors del PSC a prendre aquesta decisió és com s’ha tractat el tema de les demandes dels familiars de la residència:

 

Tot això, sumat al fet que no comparteixen la forma de gestió, ha empès als socialistes a sortir del govern:

 

Un cop acabi el període transitori, que ha de durar com a màxim fins al mes de novembre, el PSC tornarà de nou a l’oposició. Allà, el portaveu dels Socialistes de Tiana explica que el seu objectiu serà recuperar l’alcaldia de cara a 2023 i seguir treballant amb una política de proximitat: