Animals | Viure a Tiana

Apropa’t busca famílies d’acollida per socialitzar les camades de gatets

Gatera d'Apropa't. Foto: Reyes Cano. / martalopez

La presidenta d’Apropa’t afegeix que totes les despeses corren a càrrec de la protectora, així com tota l’ajuda i informació que necessitin.

Marta  López | 24/09/2018 a les 14:52 0
 

Cada any, des de primavera fins a inicis de la tardor, Apropa’t, la protectora d’animals de Tiana, recull moltes camades de gatets. La Reyes Cano, presidenta d’Apropa’t i voluntària de la gatera, explica que els voluntaris s’enfronten a dues problemàtiques.

La primera és que molts dels gats que recullen tenen alguna malaltia i han d’aïllar-los per poder-los curar i no contagiar als sans. Per fer-ho, necessiten tenir molts espais diferenciats. Amb l’arribada d’aquestes camades, arriba una quantitat molt gran de gatets impossible d’encabir.

La segona problemàtica és que molts d’aquests cadells són de gates que viuen al carrer i són esquerps. Per tal de socialitzar-los i acostumar-los a la convivència amb els humans, la proposta d’Apropa’t són les cases d’acollida. La Reyes explica en què consisteixen:

 

La presidenta d’Apropa’t afegeix que totes les despeses corren a càrrec de la protectora, així com tota l’ajuda i informació que necessitin. L’objectiu, doncs, és aconseguir una llista de famílies que es comprometin a formar part d’aquestes cases d’acollida durant la època de camades.

La Reyes també vol donar un toc d’atenció als veïns i veïnes que tenen gats i, quan tenen una camada, es desfan d’ella:

 

La Reyes Cano explica que aquest diumenge mateix, una veïna del carrer Pau Giralt els va avisar dient que havia trobat tres gatets en el seu jardí:

 

A més a més de famílies d’acollida, a la gatera sempre van necessitats de voluntaris, afegeix la Reyes:

 

Tothom qui estigui interessant en fer-se voluntari, es pot apropar fins a la gatera de la protectora, ubicada a la Ronda Ernest Lluch, davant de la residència i centre de dia Sant Cebrià.

Marta López
Marta  López