Ajuntament | Política

Aprovats els pressupostos municipals 2020

/ Alexia Guilera

Tot i que Junts per Tiana no va votar a favor dels pressupostos, es va oferir a treballar conjuntament amb l’alcaldessa 4 grans pactes de poble relacionats amb temes prioritaris per a Tiana.

Marta  López | 13/03/2020 a les 13:18 0
 

Tres mesos després del primer intent, l’equip de govern ha aconseguit aprovar els pressupostos municipals per l’any 2020. En aquella ocasió, l’oposició, formada per Junts per Tiana i PSC, no va donar suport a la proposta.

Ara, la situació ha canviat: amb l’entrada del PSC a l’equip de govern, un dels compromisos que recollia el pacte entre els socialistes i ERC era l’aprovació d’aquests pressupostos i la presentació del PAM, amb el qual s’està treballant. Tal com van avançar durant el ple tant l’alcaldessa com el portaveu del PSC, el Pla d’Actuació Municipal reflectirà els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.

El regidor d’Hisenda, Jaume Darbra, va començar el ple explicant l’equilibri que s’havia aconseguit entre ingressos i despeses i l’increment del 2,9% respecte al del 2019. S’ha passat de 9.670.000 milions d’euros a 9.950.300 milions:

 

També va destacar l’increment en la despesa en àmbits com la igualtat, la participació ciutadana, el canvi climàtic i la lluita contra les plagues, entre altres, i la creació d’un fons de contingència de 40.000 euros:

 

L’alcaldessa, Marta Martorell, també va destacar l’aposta per les beques i ajudes socials, la solidaritat i la seguretat:

 

La proposta, tot i que va tirar endavant, no va aconseguir el suport de Junts per Tiana. El seu portaveu, Isaac Salvatierra, va tornar a insistir que eren uns pressupostos continuistes i insuficients, amb manca de mesures per combatre l’emergència climàtica i sense perspectiva de gènere:

 

El portaveu del PSC, Albert Sales, va respondre que tot no es podia canviar en un dia. “Vol que en 15 dies li donem la volta a tot”:

 

Salvatierra va replicar dient que hi havia més marge del que semblava i que es podien provar altres fórmules com el pressupost base 0:

 

Els portaveus d’ERC i Junts per Catalunya, Jaume Darbra i Mateu Hernández, van dir que havien intentat que no fossin uns pressupostos continuistes, però que els contractes establerts hipotecaven el 93% del pressupost:

 

Tot i que l’agrupació d’electors no va votar a favor dels pressupostos, es va oferir a treballar conjuntament amb l’alcaldessa 4 grans pactes de poble relacionats amb temes prioritaris per a Tiana: l’emergència climàtica, gestió municipal amb visió de gènere, el poble viu i l’impuls democràtic:

 

El portaveu dels socialistes va dir que Junts per Tiana no havia aportat idees per l’elaboració d’aquests pressupostos:

 

Salvatierra va dir que la proposta dels 4 grans pactes anava en la línia d’aconseguir uns pròxims pressupostos que recullin les prioritats de Tiana:

 

L’alcaldessa va agrair l’oferiment i també el canvi de tarannà de l’agrupació:

 

El ple extraordinari es va celebrar a porta tancada i sense audiència pública prèvia a causa de les mesures preses per l’Ajuntament de Tiana en relació amb l’alerta sanitària pel coronavirus.

Marta López
Marta  López