Aquest dissabte 11 de febrer es commemora el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència i des de la biblioteca Can Baratau han preparat una taula rodona amb cinc tianenques que treballen en diferents camps científics i tecnològics. L’objectiu: donar visibilitat a la seva feina en carreres STEM (acrònim en anglès d’Science, Technology, Engineering and Maths) les quals encara avui dia tenen un baix percentatge femení.
La taula, que començarà a les onze del matí, comptarà amb la participació d’Elena Iborra, cirurgiana; Gemma Penalver, enginyera; Maria José Rodríguez, matemàtica; Cristina Pulido, doctora en Ciències ambientals; i Agnès Pérez Millan, física.
De fet, l’Agnès repeteix, perquè el passat mes de setembre ja va fer una conferència a Can Baratau per divulgar la tesi en què està treballant actualment. Aquesta vegada, però, vindrà acompanyada. La física ens destaca la importància d’actes com aquests per crear referents femenins, cosa que ella va trobar a faltar quan era més petita:
A més, les cinc dones no només treballen en camps diferents sinó que també tenen edats molt variades, cosa que permetrà veure les similituds i diferències de les seves experiències laborals:
Tal com ens va explicar en una entrevista a La Local, el treball de l’Agnès està centrat en l’ús de la intel·ligència artificial, una tecnologia amb molt potencial, per conèixer com és capaç d’obtenir diagnòstics en malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer:
Des de llavors ha continuat treballant en la seva tesi i ha aconseguit una beca de l’ambaixada francesa:
Si tot va bé, podria fer la defensa de la tesi aquest mateix estiu:
Podreu conèixer més sobre les participants en la taula rodona en la sèrie de notícies que La Local farà a cada una d’elles.
Foto de portada: Imagen de Freepik