Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Can Ruti coordina a escala estatal un estudi internacional que demostra l’eficàcia d’un fàrmac per tractar la Covid-19

L’Hospital Germans Trias i Pujol, amb en Roger Paredes al capdavant, cap de Secció del Servei de Malalties Infeccioses i investigador de la Fundació Lluita contra la Sida i l’IrsiCaixa, ha coordinat a escala estatal un estudi multicèntric internacional que demostra millores farmacològiques en el tractament de la Covid-19. L’Hospital Clínic de Barcelona també ha col·laborat en aquest estudi amb José Muñoz, Cap de Servei de Salut Internacional i investigador d’isGlobal, al capdavant.

Aquest estudi, anomenat Adaptive Covid-19 Treatment Test (ACTT), ha estat impulsat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units (NIAID) dels Instituts Nacionals de Salut (NIH) i hi han participat 68 centres hospitalaris, 47 d’Estats Units i 21 d’Europa i Àsia, entre els quals es troba Can Ruti.

El fàrmac, que rep el nom de Remdesivir, ha accelerat la recuperació dels pacients greus i amb afectació de pulmó de 15 a 11 dies i n’ha reduït la mortalitat d’un 11,6% a un 8,0% respecte als que només van prendre placebo. Així ho ha demostrat l’anàlisi de dades preliminar de l’assaig amb 1.063 pacients que va començar el 21 de febrer.

Tal com informa l’Hospital Germans Trias, el Remdesivir és un antiviral dissenyat inicialment contra l’ebola, però que ara ha demostrat ser eficaç contra el SARS-CoV-2. “Es tracta, per tant, del primer estudi amb un màxim rigor científic que demostra l’eficàcia d’un fàrmac per poder tractar la Covid-19”, expliquen a la nota de premsa.