Política | Salut

Classificació vermella per a la Residència després de la detecció de dos positius entre els usuaris

Residència i Centre de Dia Sant Cebrià. / martamestre

Els últims esdeveniments relacionats amb la residència han fet que des de Junts per Tiana s’hagin tornat a adreçar al portaveu del PSC, Albert Sales, per tirar endavant una moció de censura.

Marta  López | 10/01/2022 a les 14:14 0
 

La Residència i centre de dia Sant Cebrià ha passat a ser un centre classificat com a vermell després de detectar dos positius entre els seus usuaris. L’Ajuntament de Tiana ho va anunciar el dissabte 8 de gener després que els resultats de les PCR realitzades el 5 de gener donessin a conèixer aquests dos casos que, segons el consistori, són asimptomàtics.

Recordem que, durant el ple d’aquest mes de gener, celebrat el passat dia 4, tant el grup municipal de Junts per Tiana com el PSC van formular dues preguntes orals per conèixer quina era la situació del centre després que treballadors de la residència haguessin donat positiu.

En aquell moment, la regidora Marta Guàrdia va explicar que el centre estava classificat com a taronja i que no s’admetien visites perquè estaven a l’espera dels resultats de les PCR. Ara, el pas de taronja a vermell suposa que, fins a nou avís, continuïn suspeses les visites dels familiars, no es permetin les sortides dels residents i el centre de dia quedi tancat.

Un dia abans que l’Ajuntament anunciés aquests dos positius, el portaveu dels socialistes de Tiana, Albert Sales, va sol·licitar una reunió urgent de la Junta de Portaveus per conèixer la situació dels usuaris i usuàries, del personal i de l’activació dels protocols després que familiars d’usuaris del centre s’haguessin adreçat al seu grup “davant la falta d’informació sobre els seus familiars durant aquesta sisena onada”.

A la nota de premsa publicada per l’Ajuntament s’explica que, prèviament a aquesta detecció, s’havien convocat per aquest dilluns 10 de gener una reunió de la Comissió de Seguiment i per aquest dimarts dia 11 una trobada amb les famílies. Ambdues, diuen, “serviran per exposar tota la informació actualitzada als afectats”.

Des del consistori detallen que es tornaran a fer proves PCR a les persones usuàries per fer un seguiment de la situació.

Junts per Tiana interpel·la al PSC per tirar endavant la moció de censura

Aquests últims esdeveniments relacionats amb la residència han fet que des de Junts per Tiana s’hagin tornat a adreçar al portaveu del PSC, Albert Sales, per tirar endavant una moció de censura. Recordem que el passat mes de novembre l’agrupació d’electors ja va estendre la mà a Junts per Catalunya i PSC, però els socialistes van dir que el seu grup estava implicat “en treballar des de l’oposició.”

El 7 de gener, després que Sales anunciés a través de Twitter que havia presentat la sol·licitud de la Junta de Portaveus per tractar el tema de la residència, el portaveu de l’agrupació d’electors, Isaac Salvatierra, es va adreçar al portaveu dels socialistes dient que “la solució és la moció de censura”.

Aquest dilluns 10 de gener, Salvatierra ha tornat a mencionar tant als socialistes com al seu portaveu afirmant que “ens cal un acord urgent de governabilitat per Tiana”, on un dels 6 objectius que presenten és “acabar amb el caos de la residència municipal”.

Marta López
Marta  López