Successos

Detenen un home, acusat de provocar l’incendi de Teià

Un helicòpter treballa a les tasques d'extinció del foc, aquest dimarts / ACN

L'alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha explicat que hi ha "indicis" per pensar que l'incendi ha estat provocat per l'ús inapropiat d'una serra radial en una finca rural de la zona nord del poble.

La Local / ACN  | 18/07/2017 a les 20:27 0
 

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb els Agents Rurals, han detingut un home aquest dimarts a la tarda per un delicte d’incendi. L’home seria el responsable del foc forestal de Teià (Maresme), que aquest dimarts a la tarda ha afectat 13 hectàrees de superfície.

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha explicat en declaracions a l’ACN que hi ha “indicis” per pensar que l’incendi que ha afectat aquest dimarts al municipi ha estat provocat per l’ús inapropiat d’una serra radial en una finca rural de la zona nord del poble. Bosch recorda que aquest tipus d’eines no es poden utilitzar al bosc en aquesta època de l’any, justament pel perill que suposen, i ha titllat l’acció d”imprudència temerària”.

D’altra banda, l’alcalde celebra que l’incendi s’hagi pogut ja estabilitzar i assegura que això ha estat possible gràcies a les tasques de prevenció d’incendis que s’han fet aquest any a la zona. Tot i que no s’ha hagut de lamentar cap dany personal i no ha estat necessari evacuar veïns, l’alcalde de teia, Andreu Bosch, reconeix que, en el seu inici, l’incendi ha fet “patir” els veïns de les urbanitzacions de l’entorn –Les Delicies, Paradís, Santa Fe i Assumpció– per por a que el foc es pogués propagar cap a les cases.

Les condicions climatològiques; el fort desplegament de bombers, amb fins a 40 mitjans entre aeris i terrestres, i l’estat del bosc d’aquesta zona del Cau de la Guineu ha fet que en poques hores s’hagi pogut estabilitzar el foc. Ara la previsió és que bona part dels mitjans aèries es puguin ja retirar, mentre els terrestres acaben de treballar per acabar de controlar l’incendi.

Pel que fa a la prevenció, Bosch ha destacat la tasca feta a la zona afectada per l’incendi, on Ajuntament, Diputació i Generalitat havien actuat en el marc del pla de lluita contra el tomicus, consistents en la neteja de la massa forestal morta i del sotabosc. Això, juntament amb la neteja de les pistes forestals ha propiciat, defensa l’alcalde, que el foc no hagi anat a més

Pel que fa a l’incendi, està estabilitzat des de poc després de les sis de la tarda i a la nit continuaran treballant-hi sis vehicles dels Bombers per acabar de controlar-lo

La Local / ACN