Ajuntament | Política

El ple aprova el projecte d’instal·lació de la climatització de la Sala Albéniz

Cartell de l'Escola Bressol de Tiana / martamestre

També s'ha tractat, entre altres temes, el nomenament dels membres del Consell Assessor d’Urbanisme de Tiana i la licitació de l’Escola Bressol Municipal a l’empresa Atenció Infantil S.L.

Marta  López | 26/07/2019 a les 12:13 0
 

La Sala de Plens ha acollit aquest dijous 25 de juliol el segon ple extraordinari del mes. Entre altres temes, s’ha tractat el projecte de la climatització de la Sala Albéniz, el nomenament dels membres del Consell Assessor d’Urbanisme de Tiana i la licitació de l’Escola Bressol Municipal.

Projecte climatització Sala Albéniz

Dels 8 punts que incloïa l’ordre del dia, dos estaven protagonitzats pel projecte de reforma de la instal·lació de climatització de la Sala Albéniz. El projecte, redactat per TECTRAM Enginyers, proposa que la instal·lació estigui basada en una climatitzadora amb bateries d’aigua i un conjunt de dues refredadores reversibles d’aigua.

Per una banda, la proposta d’acord del punt 3 buscava l’aprovació de l’aplicació de part del romanent líquid de tresoreria, provinent de la liquidació del pressupost del 2018, pel finançament de la reforma. La xifra traspassada és de 167.336,49 euros.

El motiu d’aquesta petició és que aquest projecte s’emmarca dins d’un programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals de la Diputació de Barcelona, que concedeix un ajut de 102.848,80 euros per millorar la climatització de la Sala Albéniz, reduir el consum energètic i complir les normatives vigents.

Un cop elaborat, el pressupost d’execució del projecte suma la quantitat de 270.185,29 euros amb l’IVA inclòs. És per això que, a fi de poder procedir a la licitació de l’obra, cal comptar amb una aplicació pressupostària que sumi aquesta xifra. Amb l’aplicació dels 167.336,49 euros provinents del romanent líquid de tresoreria i els 102.848,80 euros de l’ajut de la Diputació, ja s’hi arriba.

Per altra banda, el punt 6 buscava l’aprovació inicial d’aquest projecte, que finalment es va acabar aprovant amb els vots positius d’Esquerra i Junts per Catalunya Tiana i l’abstenció de Junts per Tiana i el PSC. Els quatre grups municipals també van votar igual en la proposta del punt 3.

El portaveu del PSC Tiana, Albert Sales, va justificar el sentit del seu vot assegurant que no estaven còmodes amb el projecte, però que sabien que era una acció necessària per al poble:

 

Sales va dir que el seu grup municipal volia que es presentessin projectes que tinguessin en compte la petjada ecològica i la lluita contra el canvi climàtic:

 

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que també compartien les idees dels socialistes sobre la sostenibilitat del projecte i que tenien dubtes tècnics sobre el mateix:

 

El regidor d’Urbanisme i Habitatge, Mateu Hernández, va estar obert a resoldre tots els dubtes que tinguessin i els va emplaçar a participar en la reunió amb l’enginyer tècnic que porta el projecte el pròxim 3 de setembre:

 

Salvatierra també va reflexionar sobre la necessitat d’obrir un debat sobre quin paper té i ha de tenir la Sala Albéniz:

 

Un debat que l’alcaldessa, Marta Martorell, va dir que també creia necessari i que seria un dels reptes del Consell de Cultura:

 

Un cop aprovat, s’obrirà un període d’informació pública del projecte per un termini de 30 dies, amb l’objectiu del seu examen i presentació de possibles al·legacions.

Membres CAUT

La proposta d’acord del punt 7 buscava l’aprovació de la composició del plenari del Consell Assessor d’Urbanisme de Tiana (CAUT). Finalment es va aprovar per unanimitat que el CAUT estaria format per l’alcaldessa Marta Martorell com a presidenta, el regidor d’Urbanisme Mateu Hernández com a vicepresident i un representant de cada grup municipal.

D’aquesta manera, la regidora Núria Amado representarà a Junts per Tiana, en Jaume Pompido serà el representant d’Esquerra, el regidor Antonio Sánchez estarà en nom del PSC i, per últim, el comissionat David Hernámperez representarà a Junts per Catalunya Tiana.

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va recordar que el CAUT va sorgir d’una proposta del seu grup municipal i que era necessari donar-li més valor i empoderar-lo:

 

Una idea amb la qual l’alcaldessa Marta Martorell estava d’acord, ja que ella també creia que havia de ser políticament vinculant:

 

Licitació Escola Bressol Municipal

L’últim punt del ple anava dedicat a la licitació de l’Escola Bressol Municipal. Tots els grups municipals van votar a favor de concedir a l’empresa Atenció Infantil S.L. els serveis de gestió d’El més petit de tots. L’empresa escollida és la que ha tingut una puntuació més alta de les 5 que s’han presentat al procés de licitació, 86,88 punts.

Escolta el ple sencer a l’ivoox de La Local -> https://www.ivoox.com/39012761

Marta López
Marta  López