Gent gran

El ple aprova per unanimitat la creació del Consell Municipal de les Persones Grans de Tiana

/ martalopez

La Gent Gran ha estat la protagonista de la majoria de propostes d’acord que l’equip de govern ha pujat aquest dimarts al ple. A part d’aquest acord, també s’han tractat dos temes relacionats amb les tarifes i les places concertades de la Residència i centre de dia Sant Cebrià.

Marta  López | 14/09/2022 a les 11:21 0
 

El ple municipal celebrat aquest dimarts 13 de setembre ha aprovat per unanimitat la creació del Consell Municipal de les Persones Grans de Tiana i el seu Reglament.

Els regidors i regidores han destacat la tasca de Frederic Coromines, president de la Llar de les Persones Grans de Tiana, i la Junta Directiva de l’entitat en la redacció d’aquest reglament, que s’ha aprovat de manera inicial i es sotmetrà a informació pública.

Tal com recull el text de l’acord, l’objectiu d’aquest Consell Municipal és esdevenir un espai de diàleg i de participació ciutadana en aquells àmbits d’activitat pública relacionats directament o indirectament amb la millora del benestar i la qualitat de vida dels vilatans de Tiana de més de seixanta-cinc anys, jubilats o pensionistes.

De fet, la Gent Gran ha estat la protagonista de la majoria de propostes d’acord que l’equip de govern ha pujat aquest dimarts al ple. A part d’aquest acord, també s’han tractat dos temes relacionats amb la Residència i centre de dia Sant Cebrià.

En primer lloc, es va ratificar el Decret d’Alcaldia de data 27 de juliol sobre l’actualització i l’increment del 5,4% de les tarifes del centre residencial fins a 31 de desembre de 2022. Un increment que, segons va explicar l’alcalde, Isaac Salvatierra, es va calcular en funció de les variacions de l’IPC:

 

Tot i que la ratificació va tirar endavant gràcies als set vots dels regidors i regidores de l’equip de govern, la resta de grups de l’oposició van criticar que aquesta decisió s’hagués pres via decret d’alcaldia i no s’hagués tingut en compte l’opinió de la resta de portaveus. Així ho van manifestar la regidora no adscrita Marta Guàrdia, la portaveu de Junts per Catalunya Tiana, Montse Torres, i la portaveu d’ERC, Marta Martorell:

 

El portaveu del PSC, Albert Sales, també va manifestar que tenien algunes reserves amb aquest acord:

 

Salvatierra va dir que prenia nota de totes les crítiques:

 

Esquerra i la regidora no adscrita van acabar votant en contra, mentre que JuntsxCat va optar per l’abstenció. El que sí va aconseguir la unanimitat és la pròrroga per a l’any 2023 del conveni amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a la prestació del servei de 32 places de residència assistida i 20 places de centre de dia.

La portaveu d’Esquerra, tot i el vot positiu, va dir que els agradaria aconseguir més places públiques per al centre.

Marta López
Marta  López