Ajuntament | Política

El ple de Tiana s’acomiada per donar pas a la nova legislatura

El primer ple de l'actual legislatura, el juliol del 2015. / martalopez

Els 13 regidors i regidores s'han acomiadat de la desena legislatura en l'últim ple extraordinari. Només 3 dels 10 regidors continuaran en el període 2019-2023.

Marta  López | 13/06/2019 a les 13:23 0
 

Aquest dimecres 12 de juny s’ha celebrat l’últim ple extraordinari de la desena legislatura. Un ple de tràmit que cal fer tres dies abans de la sessió constitutiva del nou Ajuntament –que serà dissabte 15 de juny- per aprovar l’acta de les sessions extraordinàries del 30 d’abril i l’ordinària del 7 de maig.

Malgrat que l’únic punt de l’ordre del dia era l’aprovació d’aquestes actes, aquest és el ple on els regidors i regidores aprofiten per acomiadar-se de la legislatura. Enguany, només 3 dels actuals 13 representants públics estaran a la següent legislatura. És per això que la majoria de discursos van servir per fer un balanç dels anys que havien estat a l’Ajuntament.

Pel que fa als 3 que repetiran, es tracta dels dos regidors de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra i Cristina Comas, i la regidora no adscrita Marta Guàrdia, que serà la numero 2 de Junts per Catalunya Tiana. El portaveu de l’agrupació d’electors va demanar disculpes per si algun cop s’havien excedit, però va assegurar que sempre ho van fer mirant pel bé de Tiana:

 

Marta Guàrdia va agrair la bona disposició amb el govern i l’oposició, tot i que va matissar que “amb alguns més que altres”:

 

A l’altra cara de la moneda es trobaven el portaveu de la CUP Tiana, Salvador Bosch, i el portaveu del PP, Diego Parra, que no han aconseguit representació per a la pròxima legislatura. Bosch va llegir el comunicat escrit per tots els membres del partit on asseguren que continuaran la seva tasca des del carrer:

 

Parra va afirmar que havia sigut una legislatura complexa, però que marxava alegre i trist per no poder continuar:

 

La resta de regidors i regidores marxen de la primera línia de la política. El portaveu d’ERC, Ricard Fabra, va assegurar que havia valgut la pena estar al consistori:

 

La portaveu del PDeCat-DC, Olga Rué, es va acomiadar contenta de marxar i d’haver-hi estat:

 

Els seus companys de partit també van fer un discurs final. En Joan Cañada va tenir agraïments per a tots i va assegurar que li feia pena que en Salva Bosch i en Diego Parra no puguin continuar representant al poble:

 

En Josep Maria Galceran va agrair haver tornat al consistori després de gairebé 40 anys i va donar un consell als nous, que no es cansin mai d’escoltar a la gent:

 

Pel que fa als 4 regidors del PSC Tiana, Xavier Doñate va ser molt breu:

 

La regidora Núria Garcia també va assegurar que no havia estat una legislatura fàcil, però que havia après de tots molt, d’alguns coses positives i d’altres de negatives:

 

La regidora Núria Blasco va tenir un agraïment per tot l’equip de govern, tècnic i a les entitats amb qui ha estat en contacte al llarg d’aquests 8 anys. Blasco va dir que l’experiència com a regidora l’ha fet créixer i que deixa un llegat per als propers que entraran:

Per últim, l’alcaldessa Ester Pujol va acabar recordant els 12 anys com a regidora i alcaldessa. Com a primera dona alcaldessa de Tiana, va desitjar no ser l’última i va donar consells als nous que entraran:

La sessió de dissabte donarà el tret de sortida a l’onzena legislatura amb la votació del nou alcalde o alcaldessa. A hores d’ara, la llista que s’ha postulat pel lloc és la de Junts per Tiana, que amb 5 regidors ja fa dues setmanes que busquen el suport de la resta de grups municipals per escollir a Isaac Salvatierra com a nou alcalde de Tiana.

El nou ple estarà format per 5 regidors de Junts per Tiana, 4 d’Esquerra Tiana, 2 del PSC Tiana i 2 de Junts per Catalunya Tiana.

Marta López
Marta  López