Ajuntament | Viure a Tiana

El ple vol que Tiana sigui una vila lliure d’agressions sexistes, especialment durant els actes populars

Una festa nocturna durant la Festa Major de Sant Cebrià de Tiana / lalocal

El ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional on manifesta preocupació per l'augment d'agressions cap al col.lectiu LGTBI. Remarca la necessitat que l'Administració local intervingui en polítiques en favor de la diversitat sexual

Alèxia  Guilera | 04/07/2017 a les 17:03 0
 

El ple d’aquest dimarts ha aprovat una moció dels 6 grups municipals per crear un protocol que eviti agressions sexistes durant les festes i esdeveniments d’oci al poble.

La moció -signada pels portaveus dels 6 grups- remarca que “la seguretat de les noies i dones a l’espai públic és deure col.lectiu”. Tot i això, posa en l’Administració la responsabilitat de “vetllar i sensibilitzar la població” perquè els espais públics siguin segurs per a totes les dones i noies.

Per això, afegeix que “volem que Tiana sigui una vila lliure d’agressions sexistes durant els dies de Festa Major Petita, la de Sant Cebrià i altres esdeveniments d’oci” Volem”, diu el text “unes festes populars que generin el camí cap a una societat més lliure i gualitària”.

El portaveu de la CUP Àlex Rosa, tot i que ha votat a favor, ha tornat a demanar més educació per sensibilitzar sobre aquest tema:

 

Posant fil a l’agulla, la moció proposa que el consell municipal d’igualtat i contra la violència masclista creï un protocol contra aquest tipus d’agressions a Tiana. També que se’n creï un d’específic contra les agressions sexistes durant les festes majors i altres celebracions populars al poble, de forma que hi participn totes les entitats, col.lectius i professionals de Tiana que lluiten contra aquestes violències.

Es tracta d’un protcol que no ha de ser teòric sinó, demana la moció, incorporar, entre altres, actuacions i procediments davant d’una agressió sexista.

La moció proposa també fer una feina de prevenció i sensibilització intensa a la xarxa social.

Orgull LGTBI

El ple també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBI.

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha exposat diferents mostres del compromís de l’Ajuntament en aquesta matèria:

 

Al document es reclama un futur en igualtat per tothom, pertanyi o no a aquests col.lectius, es manifesta la preocupació per l’augment d’agressions cap a persones LGTBI i es remarca la necessitat que l’Administració local intervingui en polítiques en favor de la diversitat sexual i la no discriminació de ningíu per la seva orientació sexual.

Alèxia  Guilera