Cultura | Tiana Negra

El pretast del Tiana Negra

La novel·la “Em diuen Fletxa” va ser la guanyadora de l’edició del 2019 del Premi Memorial Agustí Vehí. / martalopez

Uns dies abans de l’arrencada oficial, Can Baratau ja ofereix un pretast amb dues activitats literàries emmarcades dins de la novel·la negra. La primera tindrà lloc aquest dimecres 11 de gener amb un club de lectura reservat a la novel·la "Em diuen Fletxa" amb la presència del seu autor Joan Carles Ventura, que presentarà la segona entrega en aquesta onzena edició del festival.

Marta  López | 10/01/2023 a les 12:07 0
 

L’onzena edició del Tiana Negra, el festival de la novel·la negra en català, ja escalfa motors. El certamen es celebrarà els dies 20, 21 i 22 de gener tot i que, enguany, ja hi haurà activitats a partir del dia 14. Uns dies abans de l’arrencada oficial, però, la Biblioteca Can Baratau ja ofereix un pretast amb dues activitats literàries emmarcades dins de la novel·la negra.

La primera tindrà lloc aquest dimecres 11 de gener a les set de la tarda i consistirà en una sessió especial del club de lectura reservada per a la novel·la “Em diuen Fletxa”, guanyadora de l’edició del 2019 del Premi Memorial Agustí Vehí. Serà una ocasió única perquè es comptarà amb la presència de l’autor, el valencià Joan Carles Ventura:

 

Ventura també participarà al Tiana Negra d’enguany presentant una segona aventura del Flexta, que tindrà lloc un any després dels fets explicats a “Em diuen Fletxa”:

 

En aquesta ocasió, hi haurà dues trames paral·leles:

 

En Joan Carles confessa que per a ell és molt especial tornar al festival que va premiar la seva novel·la a presentar la continuació d’aquesta:

 

L’escriptor explica que, des que es va posar a escriure la primera entrega, ja tenia clar que la història del Fletxa no es quedaria en una sola novel·la:

 

Aquesta segona part li ha portat més temps. De fet, el llibre és el doble de gran:

 

La segona proposta tindrà lloc el divendres 13 de gener a dos quarts de set de la tarda i també consistirà en un club de lectura, però reservat pels joves. També es comptarà amb la presència de l’autora, l’Èlia Espinosa, una jove estudiant de periodisme que amb disset anys va publicar la novel·la negra juvenil que protagonitzarà la sessió, “Cartes a Shakespeare”.

Marta López
Marta  López