Medi Ambient | Política

El PSC presenta un decàleg de mesures per lluitar contra el canvi climàtic

/ martalopez

L’acte, que ha tingut lloc a la Sala d’Exposicions del Casal, ha comptat amb la presència de tianencs i tianenques interessants en la temàtica i representants de tots els grups municipals del consistori.

Marta  López | 25/10/2019 a les 11:08 0
 

Coincidint amb el Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic, aquest dijous 24 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, els Socialistes de Tiana han organitzat una presentació pública per explicar el seu decàleg de mesures i accions per lluitar contra el canvi climàtic des de l’àmbit local.

El portaveu del PSC Tiana, Albert Sales, explica que aquest era un pas necessari després de portar al ple de setembre la proposta per declarar l’emergència climàtica al poble, aprovada per unanimitat per totes les forces polítiques:

 

L’acte, que ha tingut lloc a la Sala d’Exposicions del Casal, ha comptat amb la presència de tianencs i tianenques interessants en la temàtica i representants de tots els grups municipals del consistori. Sales valora molt positivament la seva assistència:

 

I és que, tal com van remarcar durant la presentació, les mesures i recomanacions presentades no pretenien ser definitives i havien de ser discutides i debatudes amb la resta de forces polítiques i la ciutadania.

Aquestes mesures giraven al voltant de dos conceptes clau, reducció i adaptació. En el primer cas, es van presentar accions encaminades a reduir i limitar la petjada ecològica que genera el municipi. Entre les mesures recomanades, es troben la recuperació de l’aigua de pluja de teulades i rieres, substituir l’enllumenat públic per tecnologia LED o substituir la flota de vehicles municipals per vehicles elèctrics o híbrids.

Pel que fa a les mesures encaminades a l’adaptació, les accions presentades estaven relacionades amb reduir la vulnerabilitat davant dels efectes del canvi climàtic. Per exemple, mitjançant l’elaboració d’un Manual de Mitigació i Adaptació al canvi climàtic a Tiana, una ordenança d’ús eficient de l’aigua o un Pla d’Evacuació Municipal davant de possibles catàstrofes mediambientals.

Un cop exposades, la presentació va derivar en un torn de paraules on es va produir un debat molt constructiu entre la ciutadania i els representants polítics, tal com valora el primer secretari del PSC Tiana:

 

Un tianenc va expressar la seva preocupació pel creixement de l’incivisme, sobretot a l’hora de tirar les escombraries. A partir d’aquí, es va obrir un debat on la majoria dels assistents van estar d’acord a dir que era molt important mantenir una pedagogia al llarg del temps, per tal que la població estigui sempre conscienciada de les seves accions. Una pedagogia que havia de començar a l’escola però que s’havia de mantenir en tots els àmbits, començant pel mateix Ajuntament.

Marta López
Marta  López